Nicholas Hill prisustvovao donaciji udžbenika u Sarajevu

148
0

Nicholas M. Hill, otpravnik poslova Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BIH danas je prisustvovao donaciji udžbenika za osnovne i srednje škole Kantona Sarajevo organiziranoj u Osnovnoj školi „Stari Ilijaš“. Riječ je o projektu vrijednom oko 70 000 KM, koji finansira Ambasada SAD-a kako bi se osigurala štampa 23 650 udžbenika koji će prioritetno biti upućeni u školske biblioteke stradale u poplavama. Ovi udžbenici štampani na tri zvanična jezika i oba pisma jedinstvena su zajednička učila za sve učenike u Bosni i Hercegovini, a sadržaj nastavnog predmeta građanskog obrazovanja jedini je zajednički sadržaj tri zvanična nastavna plana i programa u našoj zemlji.

Od uvođenja nastavnog predmeta građanskog obrazovanja CIVITAS je uz pomoć i podršku Ureda za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu donirao preko milion udžbenika, a značajna sredstva investirana su u programe stručnog usavršavanja i profesionalnog razvoja nastavnog kadra koji predaje predmet čime se osigurava kvalitet nastave građanskog obrazovanja.

Potpisivanju ugovora o donaciji između CIVITAS-a i Pedagoškog zavoda Sarajevo prisustvovao je i Eric Catalfamo, ataše za kulturu i obrazovanje Američke ambasade u Sarajevu.

Prethodni sadržajUdžbenici donirani i na području Unsko- sanskog Kantona
Naredni sadržajUdžbenici donirani školskim bibliotekama distrikta Brčko

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje