Nj.E. Patric S. Moon, ambasador SAD-a u BIH i ove godine otvara Finalnu smotru programa “Projekt građanin/Ja građanin”

165
0

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava Civitas u saradnji sa Uredom za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu biće domaćin 16. Finalne smotre programa „Projekt građanin/Ja građanin“ koja će se održati u Parlamentu Bosne i Hercegovine. U programu Finalne smotre učestvuje 300 učenika i nastavnika, članova pobjedničkih timova takmičenja „Projekt građanin/Ja građanin“.

Početak programa planiran je za subotu, 18.05.2013. godine u 13:30 sati. Finalnu smotru će svečano proglasiti otvorenom nj.e. gdin Patrick S. Moon, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

„Projekt građanin/Ja građanin“ pragmatični je dio građanskog obrazovanja, jedinog zvaničnog programa koji se implementira u svim osnovnim i srednjim školama širom Bosne i Hercegovine, a koji učenike podučava kako biti informiran, kompetentan i odgovoran građanin naše države. Svake godine u ovom programu učestvuje oko 40 000 učenika, a pobjednici kantonalnih/županijskih, regionalnih i Brčko Distrikt takmičenja svoja rješenja za probleme lokalnih zajednica imaju priliku predstaviti na Finalnoj smotri koja se tradicionalno održava u Parlamentu BIH.

Partner programa: Direkcija za Europske integracije

Prethodni sadržajFinalna smotra „Projekt građanin/Ja građanin“ – 300 učenika i nastavnika osnovnih i srednjih škola govore o javnoj politici
Naredni sadržajUpute za učesnike Finalne smotre programa “Projekt građanin/Ja građanin” 2013.

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje