Nova sezona časopisa “Buđenje”

133
0

Dragi čitaoci,

Pred Vama je novo izdanje časopisa Buđenje u kojem možete naći više informacija o Civitas projektima interkulturalnih razmjena, obukama za mlade lidere i novinare, ali i pročitati korisne savjete o tome kako upravo VI možete utjecati na političke odluke i društveni život vašeg grada, kantona/regije, entiteta i države.

U ovom broju Buđenja predstavljamo vam mlade uspješne ljude i Civitas volontere. Ako ste jedan od učesnika volonterskih akcija potražite na stranicama našeg časopisa svoje izjave i fotografije sa nezaboravnih susreta. A ako ste jedan od onih koji se još uvijek nisu uključili u rad volonterskih timova, nema razloga za zabrinutost. Prvo izdanje Buđenje u ovoj sezoni donosi najavu aktivnosti Mreže mladih Civitasa i Mladih snaga za zimsku sezonu volontiranja, pa vas pozivamo da izaberete onu akciju koja vam najviše odgovara.

U prvom broju Buđenja nemojte propustiti ni vijesti iz sporta, filma i muzike/glazbe. Pročitajte reportažu sa koncerta Tonija Centiskog i upoznajte Justin Blebera. Saznajte nešto više o volonterskim akcijama kralja pop-a Muchael Jacksona i testirajte svoje volonterske vještine. Predstavljamo i odgovore na pitanje „Kako biti dobar vođa“ koje su dali lideri Mreže mladih Civitasa, a svoje stavove ilustrovali su i u stripu koji možete potražiti na stranicama 14 i 15. I za kraj, završite čitanje prvog Buđenja u ovoj sezoni sa malo studentske poezije.

Naš rad na pripremi prvog broja časopisa Buđenje ovdje završava. Na vama je da ocjenite koliko uspješno smo predstavili mlade volontere i njihov rad. Vrijeme je da počnemo ispisivati nove stranice našeg časopisa. Pozivamo vas da nam se u tome pridružite. Pišite nam o svojim akcijama, školama, mladim i uspješnim ljudima iz vaše općine/opštine, grada i uživajte u zimskim radostima.

Redakcija časopisa Buđenje

Prethodni sadržajJavni poziv za učešće na jednodnevnim obukama iz programa Osnovne demokratije i Projekt građanin
Naredni sadržajPolaganje završnog ispita za profesore srednjih škola

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje