Održana instruktivna nastava uživo novog ciklusa modularne, uže-stručne obuke predmetnih nastavnika i nastavnica građanskog obrazovanja

105
0

Instruktivna nastava uživo novog ciklusa modularne, uže-stručne obuke predmetnih nastavnika i nastavnica građanskog obrazovanja je održana od 16.02. do 19.02.2023. godine u Sarajevu.

Na samom početku programa polaznicima se obratila Sandra Sladaković, izvršna direktorica CIVITAS-a i poželjela dobrodošlicu svim nastavnicima i nastavnicama. Mentor programa Zdravko Šunkić održao je orijentacionu sesiju i pojasnio način održavanja programa i šta sve mogu polaznici očekivati tokom instruktivne nastave uživo, a šta u drugom dijelu programa koji će se održati online.

Drugog dana teorijsko-metodičke instruktivne nastave za predmetne nastavnike i nastavnice građanskog obrazovanja posvećen je metodici ovog nastavnog predmeta. Voditelji obuke za inovativno planiranje i pripremanje nastave građanskog obrazovanja usmjerene na očekivane ishode bili su prof. dr. Mile Ilić i doc. dr. Ljiljana Jerković, Filozofski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci.

Trećeg dana je nastavljena teorijsko-metodička instruktivna nastava naše obuke za predmetne nastavnike i nastavnice građanskog obrazovanja. Fokus je bio na praktičnoj nastavi građanskog obrazovanja Projekt građanin / Projekat Ja građanin. O javnoj politici govorio je profesor Amir Hodžić, CIVITAS stručnjak za praktičnu nastavu, a digitalni portfolio je predstavila profesorica Jovana Petković-Aćimović, mentorica CIVITAS obuke predmetnih nastavnika i nastavnica.

Četvrtog dana je zaključena teorijsko-metodička instruktivna nastava u realnom vremenu i prostoru (uživo). Polaznici i polaznice programa modularne obuke za predmetne nastavnike i nastavnice građanskog obrazovanja nastavljaju s individualnim učenjem na daljinu.
Na posvećenom radu i stručnoj podršci zahvaljujemo mentorima programa Zdravku Šunkiću i Jovani Petković Aćimović.

 

 

Prethodni sadržajCIVITAS modularna, uže – stručna obuka predmetnih nastavnika i nastavnica građanskog obrazovanja – predstavljamo mentore
Naredni sadržajNovi pravilnik za realizaciju Projekt građanin/Projekat “Ja građanin” praktične nastave

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje