NuM Vijesti: Ambasadorica Cormack dolazi na festivalsku noć u Fojnici

268
0
NuM festival muzejske pedagogije u Fojnici se održava 18.-19. travnja/aprila 2018. Otvaranju festivalskog programa nazočiti će i njena ekselencija, ambasadorica Cormack.
Obrazovni centar za demokraciju i ljudska prava CIVITAS u suradnji s Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država organizira 17 dana NuM festivala muzejske pedagogije sa više od 30 istraživačkih laboratorija pripremljenih za učenike osnovnih i srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine. Radionice NuM festivala u Muzeju Franjevačkog samostana Duha Svetoga u Fojnici održati će se u noći 18.-19. travnja 2018. 
U radionicama sudjeluje 135 učenika i nastavnika, a početak programa planiran je za srijedu, 18.04.2018. u 19:00 sati, u Okrugloj dvorani samostana. Sudionicima će se na otvaranju obratiti nje.e. Maureen Cormack, ambasadorica Ambasade Sjedinjenih Američkih država u BiH, te predstavnici organizatora i partnera.
„Noć u muzeju“ (NuM) festival muzejske pedagogije ove se godine organizira pod sloganom „Od arheologije do robotike“. U više od 30 laboratorija Arheologije, Etnologije, Ornitologije, Entomologije, Bio-inžinjeringa, Suvremenih umjetnosti i Robotike sudjeluje 550 učenika osnovnih i srednjih škola. Program se organizira u tri muzejske ustanove: Zemaljskom muzeju BiH, Muzeju Franjevačkog samostana Duha Svetoga u Fojnici i Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.
Prethodni sadržajNuM festivalska noć muzejske pedagogije u Fojnici
Naredni sadržajPrenosimo izvještaj sa web portala Vlade Županije Posavske: Projekt građanin

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje