NuM2018: Učesnicima će se na otvaranju programa obratiti Paul Horowitz

229
0

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država najavljuje 17 dana NuM festivala muzejske pedagogije sa više od 30 istraživačkih laboratorija pripremljenih za 550 učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine. Program se organizira u tri muzejske ustanove: Zemaljskom muzeju BiH, Muzeju Franjevačkog samostana Duha Svetoga u Fojnici i Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Početak programa planiran je za četvrtak, 12.04.2018. u 19:00 sati, u prostorijama Zemaljskog muzeja BiH, Odjeljenje za arheologiju. Učesnicima će se na otvaranju obratiti Paul Horowitz, zamjenik Ambasadorice, Ambasada Sjedinjenih Američkih država u BiH, te predstavnici organizatora i partnera.

„Noć u muzeju“ (NuM) festival muzejske pedagogije ove se godine organizira pod sloganom „Od arheologije do robotike“. U više od 30 laboratorija Arheologije, Etnologije, Ornitologije, Bio-inžinjeringa, Savremenih umjetnosti i Robotike učestvuje 550 učenika osnovnih i srednjih škola
12.04. u Zemaljskom muzeju BiH, Sarajevo – program za osnovne škole
13.04. u Zemaljskom muzej BiH, Sarajevo – program za srednje škole
18.04. u Muzeju Franjevačkog samostana Duha Svetoga, Fojnica
25.04. u Muzeju Savremene umjetnosti Republike Srpske, Banja Luka

Prethodni sadržajPismo nastavnicima: NuM festivalski program i plan prevoza
Naredni sadržajNuM 2018 laureati

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje