#NuM2019 odgovara: Šta nam je potrebno za noćenje u muzeju?

256
0

Uz dobro raspoloženje i opredijeljenost za ovu istraživačku avanturu trebate vreću za spavanje. Ukoliko nemate vreću, u muzeju ćete zadužiti strunjaču/prostirku na koju možete postaviti svoju deku, jastuk i pokrivač. Spava se na podu izložbenog prostora, no prostorije će biti dovoljno tople. Od odjeće ponesite: pidžamu ili trenerku, rezervni veš, čarape i svakako duksericu ili džemper za jutarnje aktivnosti u Botaničkoj bašti ili Parku ispred muzeja gdje ćemo imati doručak i jutarnji fitness program za Kustose juniore.

Obroci su osigurani, kao i veće količine flaširane vode. Voda iz lokalnog vodovoda ne preporučuje se za piće. Od higijenskih potrepština ponesite četkicu za zube i svoj kaladont. Ukoliko koristite bilo kakve medikamente (redovnu terapiju) s tim obavezno (!) upoznajte svog nastavnika/pedagoga – voditelja istraživačkog tima, a on će obavijestiti organizatore.

Nastavnici spavaju u odvojenim prostorijama, no i za njih vrijede ista pravila. Za nastavnike će dodatno biti objavljen raspored dežura u spavaonicama za učenike.

Za roditelje će u vrijeme održavanja #NuM programa biti otvoren dežurni broj telefona na koji ćete informacije o programu i svom djetetu moći dobiti 0-24.

 

 

Prethodni sadržaj“Noć u Muzeju”: jedinstvena Smithsonian muzejska pedagogija provodi se i u našoj zemlji
Naredni sadržajDr. Matthew Mason, profesor Georgetown univerziteta pridružuje se CIVITAS stručnom timu za inkluzivnu nastavu građanskog obrazovanja

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje