Partner

Partner

Centar za građansko obrazovanje (Center for Civic Education) neprofitabilna je, nezavisna, obrazovna organizacija posvećena njegovanju razvoja informiranog i odgovornog sudjelovanja ljudi u građanskom životu. Sjedište Centra je u Calabasasu, California. Izvršni Direktor Centra je gospodin Charles Quigley.

Od formiranja Centra 1969., njihovi materijali bili su korišteni u svih pedeset država SAD i Distriktu Columbia, protektoratima i dugoj listi zemalja širom svijeta, uključujući Argentinu, Australiju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Kanadu, Češku Republiku, Etiopiju, Njemačku, Ganu, Mađarsku, Izrael, Japan, Litvaniju, Meksiko, Novi Zeland, Nikaragvu, Poljsku, Rumunjsku, Rusiju, Srbiju i Crnu Goru.

“Moje iskustvo u partnerstvu s Bosnom i Hercegovinom bilo je jedno od najsadržanijih i najznačajnih u mom životu. To iskustvo obogatilo je moj Život kao i živote svih edukatora iz Sjedinjenih Američkih Država koji su imali tu čast surađivati s nasim kolegama u vašoj zemlji. Mislim da mogu reći u ime svih Amerikanaca, koji su bili uključeni, da smo mi razvili duboko poštovanje i ljubav za naše prijatelje i kolege u BiH i da smo mi posvećeni nastavljanju suradnje i potpore vasim izvanrednim nastojanjima u građanskom obrazovanju koliko god budemo u mogućnosti.” (Charles Quigley, Executive Director,Center for Civic Education)

CIVITAS
Partnerstvo između Nevade, Kalifornije i Bosne i Hercegovine