Obavještenje za učesnike Finalne smotre 2015.

165
0

U srijedu, 13.05.2015. do 15:00 sati spisak učesnika Finalne smotre „Projekt građanin/Ja građanin“ 2015. biće dostavljen Tehničkoj službi Parlamenta BIH i nakon toga neće biti moguće izmjene u sastavima timova zbog protoklarnih pravila ZZI BiH. Još jednom podsjećamo sve nastavnike da na vrijeme prijave učenike, članove tima koji će svoju školu i kanton/županiju/regiju/distrikt predstavljati na ovogodišnjoj Finalnoj smotri.

Podsjećamo timove da na Finalnu smotru donose pobjednički portfolio i projektnu dokumentaciju. Prvi dan, na smotri predstavljate samo portfolio, dok će projektna dokumentacija biti korištena drugi dan programa.

Zbog protokolarnih i sigurnosnih provjera mole se učenici da u Zgradu zajedničkih institucija ne nose ništa od ličnih/osobnih stvari, te da svoje stvari i projektnu dokumentaciju ostave u autobusu. Strogo je zabranjeno unošenje vatrenog i hladnog oružja, sprejeva (bilo koje vrste, pa i one koji se koriste u medicinske svrhe), kišobrana, hrane i pića.

Za učesnike Finalne smotre organiziran je prevoz od mjesta boravka do Sarajeva i u povratku. Podaci o rutama prevoza, stanicama i satnici polaska biće dostavljeni školama, nakon čega će predstavnici Ureda CIVITAS-a telefonski kontaktirati nastavnike za potvrdu prijema informacija. (ovi podaci neće biti javno objavljeni, pa je potrebno da nastavnici prate poštu koja dolazi na adresu škole i jave se Uredu CIVITAS-a ukoliko podatke ne dobiju u dogovoreno vrijeme).

Za učesnike programa je uz prevoz osiguran i hotelski smještaj na bazi punog pansiona koji počinje večerom u subotu, 16.05.2015. a završava ručkom u nedjelju, 17.05.2015. uz užinu koja će učenike dočekati po dolasku u Sarajevo. (podaci o hotelu će biti dostavljeni sa informacijama o prevozu učesnika).

Sve ekipe očekujemo na platou ispred Zgrade zajedničkih institucija BIH (Trg BIH) u subotu, 16.05.2015. do 11:30 sati.

Program Finalne smotre organizira Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS u saradnji sa Ambasadom sjedinjenih Američkih država u BIH u sklopu kampanje „Zajedno postižemo više“ i proslave 20 godina mira. 

Prethodni sadržajPoznati prvi predstavnici Republike Srpske na Finalnoj smotri 2015.
Naredni sadržajU susret Finalnoj smotri „Projekt građanin/Ja građanin“ 2015

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje