Obuka trenera “Obrazovanje za različitost”

180
0

Trodnevna obuka trenera pod nazivom „Obrazovanje za različitost“ održana je od 15.10.-17.10.2010. godine u Sarajevu.

Obuku je uspješno završilo 10 trenera, predhodno educiranih iz oblasti demokratije, ljudskih prava i interkulturalizma. Stoga, fokus je bio na nadgradnji postojećeg znanja trenera, te njihovo upoznavanje sa novim vještinama, modulima i materijalima potrebnim za kvalitetnu implementaciju predstojećih obuka učenika, nastavnika i roditelja.

Nakon upoznavanja sa projektom, sadržajima i metodologijom rada, treneri su imali zadatak da prouče radionički sadržaj iz oblasti interkulturalizma namijenjen roditeljima, te da ga obrazlože i demonstriraju. Radionice imaju za cilj poboljšanje interkulturalnih kompetencija roditelja, podstiču interkulturalni dijalog i identificiranje i eliminiranje predrasuda i diskriminatornog ponašanja kako kod roditelja tako i kod njihove djece.

Ova aktivnost je dala odličan uvid u praktični aspekt kvaliteta materijala i fokusirala trenere na naredni zadatak: reviziju sadržaja modula „Interkulturalizam“ i adaptaciju metodologije.

Kreirani su detaljni planovi rada za naredni period, uključujući obuke roditelja, učenika, nastavnika i predstavnika institucija vlasti.

Prethodni sadržajPosjeta državne tajnice SAD-a Hillary Clinton Sarajevu – Civitas predstavili lideri Mladih snaga
Naredni sadržajRadionica “Građansko obrazovanje na fakultetima”

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje