Obuka učenika, nastavnika i roditelja “Obrazovanje za različitost”

199
0

U periodu od 27.-28. novembra 2010. godine u hotelu „Hoolywood“ u Sarajevu Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava Civitas bio je domaćin obuke „Obrazovanje za različitost“.

Na dvodnevnoj obuci koja je održana u Sarajevu učešće je uzelo 116 roditelja, nastavnika i učenika iz osnovnih i srednjih škola iz 10 općina/lokacija: Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Goražde, Istočno Sarajevo, Mostar, Široki Brijeg, Stolac, Zenica.

Ovom obukom Civitas je „osvježio“ edukaciju učenika, nastavnika i roditelja iz oblasti interkulturalizma, te su oni sami bili kreatori akcionih planova koji za cilj imaju osnivanje lokalnih multietničkih timova učenika koji će, u saradnji sa policijom, identificirati potencijalne probleme u svojim zajednicama i raditi na prevenciji rizičnih ponašanja mladih ljudi nudeći im alternativu i angažman u borbi protiv zajedničkih problema kao što su: nezaposlenost, korupcija, nasilje i slično.

Obuke „Obrazovanje za različitost“ će doprinijeti razvoju interkulturalne svijesti mladih i promoviranju tolerancije i interkulturalnog dijaloga u postkonfliktnom društvu, kao što je naše, koje još uvijek radi na iznalaženju načina međusobnog razumijevanja i uvažavanja.

Prethodni sadržajKonferencija “Mladi i volonterizam”
Naredni sadržajKonferencija “Mladi i volonterizam” u Zenici

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje