ODLUKA o proglašenju pobjednika izazova „Izbor školskog aktiviste/aktivistkinje“

144
0
Analizom izvještaja, postova i foto priča objavljenih putem MojGlas mobilne aplikacije, tročlana Komisija Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava konstatovala je da su pobjednici izazova „Izbor školskog aktiviste/aktivistkinje“ za 2016. godinu:
,
  • Nermin Salkić, Bosanska Krupa u kategoriji Učenici
Kao učenik i aktivista asocijacije srednjoškolaca Nermin je redovito izvještavao o akcijama javnog zagovaranja, promociji prava učenika i promovirao socijalnu inkluziju i aktivno učešće mladih u procesima odlučivanja. Kao učesnik međunarodnih konferencija koristio je MojGlas mobilnu aplikaciju za prenošenje znanja i iskustva svojim kolegama u BIH.
,
  • Nermina Usejnovski, Deseta osnovna škola Ilidža, Sarajevo u kategoriji: Nastavnici
Profesorica Usejnovski imala je najveći broj objava u odnosu na sve korisnike aplikacije. Njene objave imale su karaktere izvještaja o radu s učenicima na promociji aktivnog i odgovornog građanstva ali i poziva za učešće u akcijama koje se tiču uvođenja znakovnog jezika u škole u BIH. Profesoricin profil ističe se kao profil korisnika posvećen profesionalnom i stručnom usavršavanju nastavnika i radom na poboljšanju kvalitete nastavnog procesa.
,
U kategoriji direktor/pedagog nema nagrađenih, a odlukom Komisije dodjeljena su su i dva kolektivna priznanja i to:
Profil „Travnik“ koji vode aktivisti Bajrić Samira, Begović Besim, Ćeleš Vedad, Fuad Delić, Draginović Medžida, Gudić Amina, Karač Zerina, Lugonja Jasmina i profil Projekat građanin tima Osnovne škole Mula Mustafa Bašeskija Kakanj sa profilima „amilahodzic“, „merimađokić“, „burhan“ i „alma becirhodzic“ koji su izvještavali o svom radu na PG-u na temu „Nezdrava ishrana“.
,
Pobjednici Izazova nagrađeni su učešćem u programu Ljetne škole demokratije – Brčko ljetnog kampa koji će se održati od 12.07. do 16.07. 2016. godine.
Prethodni sadržajLjetna škola – Brčko ljetni kamp 2016.
Naredni sadržajJavni poziv za učešće u programu Ljetne škole – Brčko ljetnog kampa 2016.

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje