Odluka o učesnicima 21. CIVITAS Godišnje konferencije

183
0
CIVITAS obavještava sve nastavnike, profesore i stručne saradnike koji su se prijavili za učešće u programu naše 21. Godišnje konferencije planirane za vikend 04.-06. oktobra 2019. u Banjoj Luci da je odluka o izboru učesnika donešena prema kriterijima iz javnog poziva.
Prema prvom kriteriju, učesnici konferencije će biti edukatori čiji su stručni radovi prihvaćeni na javnom konkursu.
Do početka programa autori trebaju dostaviti rad u cjelosti sa izjavom o autorstvu i valjanom navođenju izvora kako bi isti mogli biti objavljeni u elektronskom Civitas Biltenu.
Za učešće u programu konferencije prijavljeno je gotovo dvostruko više nastavnika nego što imamo planiranih mjesta za učesnike. Zbog toga objektivno nismo u mogućnosti na sve prijave pozitivno odgovoriti. Status učesnika konferencije, shodno ranije objavljenom javnom pozivu i precizno navedenim kriterijima, može pripasti samo nastavnicima koji su učestvovali u svim nastavnim i najmanje tri vannastavne CIVITAS aktivnosti u školskoj 2018./19. godini.
Nažalost, u ovom trenutku ne možemo pozitivno odgovoriti na prijave nastavnika koji nisu imali intenzivno učešće u CIVITAS aktivnostima tokom prethodne školske godine, iako su uključeni u nastavni proces i/ili su ranije bili aktivni učesnici CIVITAS vannastavnih aktivnosti.
U slučaju odustajanja nekog od kolega kojima je odobreno učešće, a nakon prijave svih ministarskih delegacija i edukatorima iz ove kategorije prijavljenih može biti ponuđen poziv na učešće.
Svaki prijavljeni edukator dobit će odgovor na upit o svom statusu putem elektronske pošte s zvanične CIVITAS e-mail adrese info@civitas.ba u toku sutrašnjeg dana (četvrtak 26.09.2019). Program konferencije istog će dana mailom biti dostavljen svim učesnicima, a javno objavljen naredne sedmice.
Svim prijavljenim edukatorima zahvaljujemo na iskazanom povjerenju i razumijevanju za ovu odluku.
Prethodni sadržajNaši učenici u borbi za zaštitu životne sredine
Naredni sadržajEllen Germain otvara 21. CIVITAS godišnju konferenciju, prvu organiziranu u Banjoj Luci

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje