Održana Četvrta konferencija Mladih snaga

142
0

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava Civitas i Ured za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu bili su domaćini Četvrte konferencije Mladih snaga koja je održana u hotelu „Zenica“ u Zenici u periodu 28.-30. januara/sijećnja 2011. godine. U radu konferencije učestvovalo je 168 mladih lidera, srednjoškolaca i studenata iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Na otvaranju konferencije učesnicima su se obratili gdin Ahmed Rifatbegović, izvršni direktor Civitasa, prof. Mensur Milak, trener i koordinator projekta, dok je konferenciju svečano otvorila gđa Sunshine Ison, ataše za kulturu i obrazovanje Američke ambasade u BiH.

Četvrta konferencija je objedinila dosadašnje rezultate rada Mladih snaga u jedinstven dokument koji nosi naziv Platforma unaprijeđenja položaja mladih u BiH. Svaka od četri grupe Mladih snaga radila je na razvijanju platforme u oblasti svog rada: Obrazovanje, Zapošljavanje, Zdravstvo, Socijalna politika. Konačni dokument će članovi lokalnih timova Mladih snaga predstaviti vladama (entitetskim i kantonalnim) i lokalnim vlastima.

Prethodni sadržajObavještenje za učesnike – Mlade snage
Naredni sadržajPromocija Strategije unaprijeđenja građanskog obrazovanja u Bosni i Hercegovini

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje