Održana prva lokalna konferencija nastavnika za predmet demokratija i ljudska prava

219
0
Održana prva lokalna konferencija nastavnika za predmet demokratija i ljudska prava
Održana prva lokalna konferencija nastavnika za predmet demokratija i ljudska prava

Lokalna konferencija nastavnika za predmet demokratija i ljudska prava održana je 19. februara u Tuzli (Hotel “Tuzla”) sa početkom u 10.00 sati.

Ova jednodnevna konferencija je konceptualno organizovana kao evaluativna radionica, okupila je nastavnike demokratije i ljudskih prava iz Unsko-sanskog, Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog, Bosansko-podrinjskog, Srednjo-bosanskog kantona, te Bijeljinske i Dobojske regije u Republici Srpskoj. Konferencija je predstavljala jedinstvenu priliku za pokretanje diskusije i razmjenu mišljenja o statusu predmeta demokratija i ljudska prava u srednjim školama u zemlji, dosadašnjim efektima programa certifkacije, te načinima za njegovo unaprijeđenje, kao i poboljšanje sadržaja nastavnog plana i programa i udžebenika za ovaj predmet.

Osnovni cilj ove konferencije bio je evaluacija efekata programa certifikacije nastavnika srednjih škola i utvrđivanje potreba nastavnika za daljim stručnim usavršavanjem na ovom polju. Konferencija je okupila 37 nastavnika demokratije i ljudskih prava iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, te ih je uključila u forum za razmjenu mišljenja o rezultatima programa certifikacije i njegovom nastavku i unaprijeđenju, unaprijeđenju nastavnog plana i programa i udžbenika za ovaj predmet, potrebama nastavnika za stručnim usavršavanjem, kao i načinima i aktivnostima na polju zagovaranja interesa ovog predmeta i osiguranja njegovog statusa u novim nastavnim planovima i programima za srednje škole.

Prethodni sadržajLokalne obuke za nastavnike i sudije u Doboju
Naredni sadržajOdržana druga lokalna konferencija nastavnika za predmet demokratija i ljudska prava

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje