Održana prva obuka programa Osnaživanja mladih lidera na lokalnom nivou

198
0

U novoj školskoj godini Civitas je započeo realizaciju programa Osnaživanje mladih lidera na lokalnom nivou finansiranog sredstvima Demokratskog fonda Ujedinjenih naroda (UNDEF). Cilj programa je osposobiti srednjoškolske profesore za trenerski angažman koji će potom u 10 lokalnih zajednica organizirati obuke za 300 učenika i 120 predstavnika lokalne vlasti. Kroz obuke učenici će identifikovati probleme u svojim zajednicama i predložiti mjere javne politike za rješavanje prepoznatih problema, a predstavnici vlasti će donijeti planove o tome kako intenzivnije uključiti mlade ljude u procese donošenja odluka i otvoriti put inicijativama koje dolaze od mladih ljudi. Ove aktivnosti rezultirat će većim učešćem mladih u donošenju odluka i povećanju broja inicijativa koje upućuju vlastima. 

Prva obuka učenika počela je 21.09.2012. u Ekonosmkoj školi Banja Luka za 30 srednjoškolaca banjalučke regije. Obuka je osmišljena kao trodnevni edukativni program i nastavit će se u naredna dva dana vikenda.  

Treneri obuke su profesori Mirela Tišma Kalinić i Ljubiša Rokić. Naši profesori su se još jednom dokazali kao izvrsni treneri ali i multitalenti pa su za prvi dan obuke i zapjevali sa svojim učenicima. 

Prethodni sadržajBanja Luka: Obuka za učenike srednjih škola
Naredni sadržajLaboratorija demokratije

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje