Otvaranje jubilarnog dvatesetog Brčko ljetnog kampa

115
0

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS, u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država, organizovao je jubilarni 20-ti CIVITAS-ov ljetni kamp koji je okupio blizu 380 učesnika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Program kampa i njegov Priručnik učenja i poučavanja za demokratski, održiv razvoj, mir i participativnu, demokratsku političku kulturu škole, lokalne zajednice i globalnog društva pripremila je kolegica Ivana Kešić, koja već 12 godina radi kao program menadžerica naših školskih, nastavnih i nenastavnih programa građanskog obrazovanja, a prvi put smo je upoznali upravo na Ljetnom kampu, godine 2006.
hhhhhhhhhhhhhh
hhhhhhhhhhhh
Ove godine, Brčko ljetni kamp je dobio i prvog Ombudsmena za prava učenika CIVITAS Ljetne škole 2022, profesora Mensura Milaka, jednog od prvih trenera ovog programa.
hhhhhhhh
Ovogodišnja koordinatorica kampa je Lejla Mašic, mlada pravnica iz Brčko distrikta BiH i dvostruka alumna naše Ljetne škole.
hhhhhhhhhhhhh
Svečano otvaranje kampa upriličeno je u samom centru grada, na poznatom okupljalištu svih profesionalnih sportista, rekreativaca i navijača u Brčko distriktu, Stadionu malih sportova BLATUŠA.
hhhhhh
Programa Otvaranja vodila je Medina Spahić, komunikologinja i nova uposlenica CIVITAS Ureda u Sarajevu i alumna CIVITAS programa.
hhhhhhhhhhhhhhh
Učesnike Brčko ljetnog kampa dočekali su skauti Brčko distrikta BiH, koje vodi načelnik Ivan Klašnić, nakon čega se prisutnima obratila izvršna direktorica Obrazovnog centra za demokratiju i ljudksa prava, Sandra Sladaković.
hhhhhhhhhhh
Direktorica je podijelila informaciju kako se CIVITAS timu pridružila prije 20 godina, upravo u godini održavanja prvog ljetnog kampa, a učesnicima poželjela toplu dobrodšlicu uz želje da se u danima kampa zabave, ali i nešto nauče.
hhhhhhhhhh
Program menadžerica, Ivana Kešić, učesnicima je predstavila vrijedne trenere ovogodišnje Ljetne škole demokratije, a to su; Sada Korić, Drago Zovko, Kimeta Buševac, Milosava Andrijašević, Selma Karović, Jelena Mihić, Adisa Mujkić, Maida Brkić, Asima Nalić, Stanislav Tomić, Đenita Salčinović, Ljubiša Rokić, Marina Mihalj, Adina Arapčić, Jovana Petković – Aćimović, Miroslav Marojević i ovogodišnja gošća, stručna saradnica za radionički dio programa, Ema Štefanac.
hhhhhhhhh
hhhhhhhhhhh
Otvaranje je uljepšao nastup 14 plesača sportskog kluba Gloria iz Velike Kladuše, na čelu sa Edinom Dizdarević, CIVITAS nastavnicom i alumnom ljetnog kampa.
hhhhhhhhhh
hhhhhhhhhhhhh
Na samom kraju svečanog otvaranja 20. jubilarnog Brčko ljetnog kampa, za dobru atmosferu i zabavu pobrinuo se bend “Rock Wolt” iz Brčkog.
hhhhhhhhhhh
Program 20. Brčko ljetnog kampa je finansiran grant sredstvima Ministarstva vanjskih poslova Vlade Sjedinjenih Američkih Država.
hhhhhhhhhhh
Prethodni sadržajOdržano Savjetovanje za roditelje – RAP 2022
Naredni sadržajBrčko ljetni kamp 2022. – drugi, treći i četvrti dan

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje