Ovog vikenda potvrdite svoje učešće u programu CIVITAS godišnje konferencije

201
1

Ukoliko to do sada niste učinili, iskoristite slobodne dane vikenda i potvrdite učešće u programu 21. CIVITAS godišnje konferencije, koja će se održati za vikend 04.-06. oktobra/listopada 2019. godine.

Godišnja konferencija sastanak je strateškog planiranja i jedinstven susret svih koji su uključeni u proces odgoja i obrazovanja za aktivno i odgovorno građanstvo. I ove ćemo godine u programu konferencije predstaviti najnovije pokazatelje kvalitete realizacije razredne i predmetne nastave građanskog obrazovanja, radove i preporuke univerzitetskih stručnjaka, govoriti o postignućima učenika koji pohađaju nastavu građanskog obrazovanja, te predstaviti zajedničke mjere za dalji rad i razvoj u oblasti jačanja kvalitete nastavnog procesa, stručnog usavršavanja nastavnika i snažnijeg utjecaja obrazovanja na aktivno i odgovorno učešće građana u procesima javnog odlučivanja.

U programu konferencije govore resorni ministri obrazovanja, direktori pedagoških zavoda, prosvjetno-pedagoški savjetnici, univerzitetski profesori, istraživači i praktičari – profesori, nastavnici i odgajatelji iz cijele zemlje.

Članovi naše Mreže ovaj program interno nazivaju i Neumskom konferencijom, jer se smo svih prethodnih 20 susreta organizirali na krajnjem jugu naše zemlje, u Neumu. Ove godine, 21. susret vam zakazujemo nešto sjevernije, u gradu na Vrbasu, u Banjoj Luci.

Rok za prijavu učešća je ponedjeljak, 16.09.2019.

 

Prethodni sadržajPrenosimo: Trka/Šetnja za ozdravljenje – informacija za roditelje, učenike i nastavnike osnovnih škola u Sarajevu
Naredni sadržajCIVITAS udžbenici – očitovanje izdavača

1 KOMENTAR

  1. Pozdrav,
    Kasno sam vidjela ovo obavjestenje nazalost!
    Jako sam zainteresovana za ovu Konferenciju, postoji li jos mogucnost prijave?
    Srdacan pozdrav!

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje