Petnaest godina Brčko ljetnog kampa; 350 učenika i nastavnika iz 35 općina u BiH sudjeluju u programu Ljetne škole demokracije u distriktu Brčko

146
0

Slika-25 (1)

Danas je u gradskoj Vijećnici, u Uredu gradonačelnika dr. Ante Domića, održana tiskovna konferencija kojom je najavljen Petnaesti Brčko ljetni kamp – Ljetna škola demokracije. Petodnevni edukativno-zabavni program Ljetne škole koju tradicionalno organizuje CIVITAS u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država, Uredom gradonačelnika i Odjelom za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta okupiti će 350 učenika i nastavnika iz 35 općina u Bosni i Hercegovini.

„Iz godine u godinu program Ljetne škole nudi kvalitetniji, sadržajniji program koji osposobljava sudionike za angažman u rješavanju različitih društvenih problema. Raduje me da mladi ljudi iz drugih dijelova BIH imaju priliku doći u Brčko i učiti o zajedničkom radu i suživotu na primjeru naše zajednice.“ – istakao je gradonačelnik Domić.

Izvršna ravnateljica CIVITAS-a, Sandra Sladaković zahvalila je gradonačelniku Domiću na osobnom doprinosu i institucionalnoj potpori organizaciji jubilarnog, petnaestog ljetnog kampa.

CIVITAS program manager Ivana Kešić predstavila je program Ljetne škole demokracije prema kojem je dolazak sudionika i svečano otvaranje planirano za utorak, 12.07.2016. sa početkom u 15:00 sati na sportskom terenu Blatuša. Otvaranju programa nazočiti će i John Drew Giblin, ataše za kulturu i obrazovanje Veleposlanstva SAD-a u BIH. Program kampa i ove godine čine radionice, sportsko-zabavni sadržaji i akcije društveno-korisnog rada. Radionice za učenike osnovnih škola pripremljene su prema modulu „Prevencija vršnjačkog nasilja“, a za učenike srednjih škola „Razvitak radnih vještina, volonterski rad i zapošljavanje“.

Ljetna škola traje pet dana i završava u subotu 16.07.2016.

Slika-9 (1)

Prethodni sadržajObjavljujemo: Program Brčko Ljetnog kampa 2016
Naredni sadržajJavni poziv za učešće u programu „Mladi i Lokalni izbori 2016.“

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje