PG Meet Up se nastavlja u online formatu

392
0

Nakon uspješno realizovanog događaja uživo u decembru mjesecu prošle godine, PG Meet Up događaj se nastavlja u online formatu.

ZABORAVITE TRADICIONALNE METODE UČENJA

#PGMeetUp se kao program u potpunosti oslanja na korištenje digitalnih alata nove generacije te će kao osnova programa biti korištena video predavanja postavljena na platformi civitasonlineucionica.ba ali i različiti online alati te Zoom platforma.

Da bi pristupili željenim sadržajima potrebno je da se registrujete na CIVITAS online učionica platformu. Na sljedećem videu možete vidjeti kako učiniti.

U CIVITAS timu smo se potrudili da za učenike osnovnih i srednjih škola osmislimo dva potpuno različita programa usmjerena na njihove potrebe, koji će podrazumijevati različite metode učenja i alata koji će biti korišteni.

>> PROGRAM ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA PODRAZUMIJEVA

Program za učenike osnovnih škola pripremili smo kurs pod nazivom Građani digitalne demokratije u kome propitujemo osnovne koncepte u sljedećim tematskim modulima:

  • Demokratsko građanstvo
  • Informacijska i medijska pismenost digitialnog doba
  • Građani i vlast
  • Zagovaranje promjena

Nakon uspješno pregledanih video sadržaja pred vama je kratki kviz, koji ukoliko zadovoljite dovoljan broj tačnih odgovora donosi priliku da osvojite jednu od vrijednih nagrada. Oni učenici koji uspješno savladaju sva četiri tematska modula dobijaju i e-diplomu o uspješno završenom programu PG Meet Up.
Za vas je pripremljen i jedan Zoom sastanak u nedjelju, 27. februara, a na kome ćemo razgovarati o načinima kako naučeno da predstavimo svojim  vršnjacima.
Pristupni podaci će biti blagovremeno proslijeđeni.

>> PROGRAM ZA UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA PODRAZUMIJEVA

Program za učenike srednjih škola pripremili smo kurs pod nazivom Građanske i digitalne kompetencije u radu i poduzetništvu u kome propitujemo osnovne koncepte u sljedećim tematskim modulima:

  • Digitalna era demokratije
  • Digitalizacija i tržište rada
  • Ciklusi javne politike

U ponedjeljak će na platformi biti postavljen uvodni podcast kojim ćemo pokrenuti razgovor o ovim temama, a naše druženje nastavljamo putem platforme Zoom, i to:
24.02. govorimo o temi Digitalna era demokratije
26.02. govorimo o temi Digitalizacija i tržište rada
28.02. govorimo o temi Ciklusi javne politike

Nakon realizovanog programa za srednjoškolce, najvrijedniji među vama će dobiti svoje e-Diplome, a oni najambiciozniji među vama dobijaju priliku i za prakse kod odabranih poslodavaca.

 

Sa vama se na putovanju zvanom #PGMeetUp druže naše kolege Medina Spahić i Nikola Kandić, koji će vam pomoći u osmišljavanju ideja za praktičnu primjenu naučenog te vas voditi kroz Zoom druženja.

Prethodni sadržajDigitalizacija CIVITAS programa i učila
Naredni sadržajCIVITAS Godišnja konferencija: Poziv stručnjacima, istraživačima i nastavnicima praktičarima

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje