Projekt građanin/Ја Грађанин  #MeetUp

149
0

U ovoj školskoj godini predstavili smo prvi Projekt građanin/Ја Грађанин #MeetUp

Ovaj program organiziran je kao alternativa tradicionalnom Brčko ljetnom kampu, u vrijeme pandemije Covid 19, a bazirao se na ciljevima i ishodima učenja praktične nastave građanskog obrazovanja. Učenicima i nastavnicima ponuđene su radionice sa susretima uživo #f2f, online kursevi i #zoom susreti s #CIVITAS alumni #PG mrežom.

Edukacija je zaključena 27.02.2022. godine.

Dok iščekujemo novu generaciju “Projekt građanin/Ја Грађанин” učenika planiramo realizaciju PRVIH PRAKSI za učenike srednjih škola, učesnike ovog programa.

Učenice Ivana Savić iz Gacka i Amila Pepić iz Živinica svoju će praksu obavljati s CIVITAS timom u pripremi Svjetskog samita građanskom obrazovanja kojem smo ove godine domaćin.

Uskoro predstavljamo i prve multimedijalne lekcije koje su pripremili nastavnici i video instrukcije vršnjačke (peer) edukacije naših najmlađih polaznika o aktivnom i odgovornom demokratskom građanstvu, aktivizmu i javnom zagovaranju.

Učenici i nastavnici pridružit će nam se i u organizaciji Lokalnih festivala demokratije kojima želimo obilježiti 25 godina CIVITAS školskih programa građanskog obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Prethodni sadržajRezultati prvog ispitnog roka programa certifikacije 2022
Naredni sadržajJavni poziv: RAP savjetovanje

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje