Pismo zahvale profesoru Osmanoviću i Odjelu za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta

229
0

Na otvaranju kampa predstojnica Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Vlade Brčko Distrikta mr.sci Mara Matkić obratila se učenicima i nastavnicima iz cijele BiH, nazvavši tom prilikom naš kamp „skoro pa punoljetnim“. I zaista, Brčko Distrikt je u vrijeme kada je to bilo gotovo pa nezamislivo uspio na jednom mjestu, u znanju i druženju okupiti mlade snage iz cijele države. Tu tradiciju zadržali su u kontinuitetu sedamnaest godina. Čak i u najtežim vremenima, u vrijeme poplava, kada smo bili prinuđeni izmjestiti aktivnosti radi sigurnosti učenika, podrška Vlade Brčko Distrikta i njenog Odjela za obrazovanje nije nikada izostala.

Ovaj primjer institucionalne saradnje nije se odnosio samo na kamp, kao vannastavnu edukativno-zabavnu aktivnost, već se kroz sve ove godine ogledao kroz uspješnu institucionalizaciju i kvalitetnu provedbu školskih programa građanskog obrazovanja, partnerskog planiranja unaprijeđenja kvalitete programa u svim njegovim segmentima. Sve ovo jasno ilustruje našu opredjeljenost da Brčko Distrikt, kao zajednica koja živi i poučava demokratske vrijednosti i odgaja nove generacije za aktivno i odgovorno građanstvo bude domaćin ovakvih jedinstvenih susreta državnih prvaka u realizaciji praktične nastave građanskog obrazovanja.

I ove godine, Odjel za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta je, zajedno sa školama domaćinima, stavio sve svoje kapacitete na raspolaganje kako bi sedamnaesti Brčko ljetni kamp prošao uspješno i ispunio sva očekivanja učenika.

Iako je bio opravdano spriječen i izvan države u trenutku otvaranja kampa šef Odjela, profesor Senad Osmanović, po povratku u zemlju odmah je posjetio učenike što je još jedna gesta ovog velikog profesionalca i profesora historije s dugogodišnjim radnim iskustvom u učionici građanskog obrazovanja. Profesor Osmanović i ovim je gestom pokazao koliko mu je stalo do učenika, jer je usprkos brojnim drugim obavezama, našao načina da se bar na kratko susretne s učesnicima Sedamnaeste ljetne škole – Brčko ljetnog kampa. Mimo kamera, zvaničnih najava, oficijalnih posjeta i pratnji, profesor Osmanović došao je kao prvi čovjek obrazovanja Brčko Distrikta, profesor, otac i stručnjak pozdraviti svoje najmlađe goste, što je izazvalo veliko oduševljenje kod svih nas koji smo bili dijelom ovog programa.

U ime svih učenika, nastavnika i uposlenika CIVITAS-a, zahvaljujemo se profesoru Osmanoviću ističući koliko cijenimo njegov lični angažman, profesionalni i institucionalni doprinos, ne samo u programima građanskog obrazovanja, već posvećenom radu na unaprijeđenju kvalitete i osiguranju pravičnog i demokratskog obrazovanja za sve.

Prethodni sadržaj(Prenosimo) Kešić izjava za medije: CIVITAS Ljetna škola u Distriku Brčko za učenike iz cijele BIH
Naredni sadržajVideo galerija: Implementacija mini grantova Projekt građanin

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje