Pobjednici “Projekt građanin – Ja građanin” natjecanja iz Županije Posavske

84
0

Učenici i učenice SVIH škola Županije Posavske – Posavskog kantona vrijedno su radili na problemskom zadatku “Projekt građanin – Ja građanin” praktične nastave. Ova vesela, pobjednička ekipa predstavlja srednje škole Posavine, a problem koji su istraživali je problem menstrualnog siromaštva.

Menstrualno siromaštvo podrazumijeva širok spektar prepreka – od financijskih do političkih – koje onemogućavaju pristup osnovnim menstrualnim potrepštinama, poput uložaka, tampona i tableta protiv bolova. Međutim, menstrualno siromaštvo uključuje i neznanje, stigmatizaciju i sram koje izaziva spomen riječi “menstruacija”, duboko ukorijenjene u našem društvu.

Učenice se zalažu za nove obrazovne sadržaje, edukaciju kojom bi se pobijedilo neznanje, tabu i stigmatizacija, kao i Odluku županijske vlade kojom bi se osigurali besplatni higijenski ulošci u svim školama. Ovom mjerom zaštitili bismo pravo na obrazovanje svim djevojčicama koje, u nemogućnosti da si priušte higijenske uloške, zbog menstruacije, moraju izostati iz škole.

Čestitamo Srednja strukovna škola Orašje!

Mentorica pobjedničke ekipe je profesorica Biljana Babić.

Prethodni sadržajPobjednici “Projekt građanin” natjecanja iz Posušja
Naredni sadržaj“Projekt građanin – Ja građanin”u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje