Pobjednike CIVITAS USAinBiH “Projekat građanin“ kantonalnog takmičenja Tuzlanskog kantona primili premijer Irfan Halilagić i ministar obrazovanja i nauke profesor Ahmed Omerović

113
0
U susret Finalnoj smotri pobjednike CIVITAS USAinBiH “Projekat građanin“ kantonalnog takmičenja Tuzlanskog kantona primili su premijer Irfan Halilagić i ministar obrazovanja i nauke profesor Ahmed Omerović.
Ministar Omerović upoznao je premijera s radom učenika i učenika i naglasio kako radeći na ovom problemskom zadatku praktične nastave oni analiziraju različite probleme u zajednici, ispituju prednosti i nedostatke alternativnih mjera, a rad završavaju na način da predlažu svoju politiku – novo, prema njihovom mišljenju, bolje, efikasnije rješenje problema, koji su prepoznali i istražili. Na Kantonalnom takmičenju učestvovalo je 40 osnovnih i 20 srednjih škola, a najuspješnije su bile Osnovna škola „Jala“ iz Tuzle i Elektrotehnička škola Tuzla. Mentorice pobjedničkih ekipa su profesorica Admira Uzunić i nastavnica Anđelina Sulejmanović.
„Današnim prijemom i razgovorom sa ovim mladim ljudima i njihovim mentorima želimo podržati ovaj projekat i ukazati na njegov značaj u odgoju i obrazovanju mladih osoba. Učešće u ovom projektu mlade osobe uči da tragaju za potrebnim informacijama, da koriste literaturu, da uspostvaljaju argumentacijske linije, da se snagom argumenata i riječju bore za svoja uvjerenja, te da i u sportskom duhu prihvataju i pobjede i eventualne poraze. Sve su to izuzetno važne životne vještine i vrline koje mogu steći“, naglasio je premijer Halilagić.
Koordinator takmičenja i izvjestitelj ovog susreta bio je profesor Izet Numanović, stručni saradnik Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.
Prethodni sadržajPobjednici kantonalnog takmičenja “Projekt građanin” iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Naredni sadržajPobjednici “Projekt građanin” natjecanja iz Posušja

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje