Potpisan memorandum o saradnji sa Fakultetom političkih nauka u Sarajevu

146
0

U petak, 23.12.2011. godine u Sarajevu je potpisan Memorandum o saradnji između Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava „CIVITAS“. Memorandum su potpisali:

– za Fakultet političkih nauka,  prof.dr. Šaćir Filandra, dekan fakulteta
– za Civitas Sandra Sladaković, izvršna direktorica.

Cilj potpisivanja ovog Memoranduma je zajedničko djelovanje Civitasa i javnih visokoškolskih ustanova na polju praćenja i unaprijeđenja građanskog obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Civitas je, na preporuku ekspertnog tima univerzitetskih profesora, ponudio javnim univerzitetima i fakultetima, čiji studenti imaju predmet građanskog obrazovanja, potpisivanje Meomoranduma o saradnji s ciljem zajedničkog djelovanja na polju promocije i praćenja obrazovanja za demokratiju i ljudska prava od predškolskog do univerzitetskog nivoa.

Fakultet političkih nauka ovim Memorandumom ravnopravno će učestvovati u istraživanjima i unapređenju kvaliteta programa odgoja i obrazovanja za demokratiju i ljudska prava, kvalitetnoj realizaciji  zajedničkih programa stručnog usavršavanja nastavnika u oblasti razvoja demokratije u predškolskom, osnovnom, srednjoškolskom i visokom obrazovanju, zajedničkoj pripremi metodoloških koncepata, materijala i izvoru učenja koji će koristiti u odgojno – obrazovnim institucijama školskog sistema te razmjeni projekata, naučnih i stručnih publikacija.

Podsjećamo do sada je Memorandum o saradnji potpisan sa Univerzitetom Tuzla, Univerzitetom Bihać, Filozofskim fakultetom Univerziteta Banja Luka, Fakultetom političkih nauka Univerziteta Sarajevo, a za mjesec januar/sijećanj najavljeno je potpisivanje Memoranduma sa pedagoškim fakultetima Univerziteta u Zenici i Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Prethodni sadržaj10.12. – Međunarodni dan ljudskih prava
Naredni sadržajPotpisan Memorandum sa Filozofskim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje