U prostorijama Ministarstva obrazovanja i nauke Vlade Tuzlanskog kantona, u četvrtak  27.10.2022. godine, potpisan je Memorandum o saradnji kojim se .definira realizacija CIVITAS programa uže-stručnog usavršavanja predmetnih nastavnika građanskog obrazovanja.

Potpisnici Memoranduma su izvršna direktorica CIVITAS-a Sandra Sladaković, i ministar Ministarstva obrazovanja i nauke Vlade Tuzlanskog kantona, Ahmed Omerović.

Iako su nastavnici Tuzlanskog kantona i do sada bili dio CIVITAS stručnih usavršavanja, ranije ovaj kanton, jedini, nije bio potpisnik Memoranduma, kojem su pristupili Odjel za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta, Republički pedagoški zavod i resorno ministarstvo obrazovanja Vlade Republike Srpske, te ministarstva obrazovanja devet kantona Federacije Bosne i Hercegovine.

Potpisivanju je prisustvovao i Izet Numanović, stručni savjetnik za obrazovanje Pedagoškog zavoda.

Kako bi se ovaj stipendijski program stručnog usavršavanja proveo u najboljem interesu učenika i učenica, za nastavnike i nastavnice uključene u program uže-stručnog usavršavanja tražit će se praćenje i potvrda Pedagoškog zavoda o tome da su angažovani u nastavi i da izvode/će izvoditi predmetnu nastavu građanskog obrazovanja.

Inovirani program modularne obuke predmetnih nastavnika građanskog obrazovanja s kombinovanom instruktivnom nastavom, završnom, pismenom provjerom naučenog, praktikum radom, definiranim uže-stručnim kompetencijama i profilom polaznika i polaznica – njihovom osnovnom kvalifikacijom predstavljen je u Dokumentu o standardima, koji čini Anex I ovog Memoranduma.

Prethodni sadržajKešić o programu Godišnje konferencije
Naredni sadržajOtvorena 23. CIVITAS Godišnja konferencija

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje