Poziv za edukatore i edukatorice

87
0

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS poziva sve edukatore i edukatorice da se pridruže našoj Mreži trenera i trenerica, koja će raditi s mladim ljudima (osnovcima, srednjoškolcima i studentima) i poučavati ih, u programima neformalne edukacije, za razvoj i osnaživanje lokalne demokratije.

„Suočene s potpuno novim izazovima u globaliziranom svijetu, vlasti na svim razinama sve više shvaćaju da neće moći provoditi i djelotvorno primjenjivati svoje javne politike, bez obzira na to koliko su dobre, ako ih njihovi građani ne razumiju i ne podržavaju. Stoga se okreću novim ili poboljšanim modelima i pristupima za bolje informiranje i uključivanje građana u proces kreiranja politika. Mjesto na kojem ti procesi započinju lokalna je zajednica. Lokalne vlasti u tranzicijskim zemljama suočene su s problemima kao što su decentralizacija, fragmentacija, nerazvijeni mehanizmi sudjelovanja javnosti, nedostatak visokoobrazovanih profesionalaca, te mnogi drugi problemi. Međutim, u današnjem izuzetno složenom svijetu, samo na ovoj, najnižoj, razini demokracije i autonomije može se održati izravan dijalog među građanima, njihovim interesnim skupinama i politički izabranim odlučiteljima. Djelotvorna lokalna demokracija stoga je životno važna za više razine demokracije. Svaki građanin treba imati priliku da u lokalnoj jedinici bude aktivan građanin i stječe potrebno iskustvo za participaciju na višim razinama te razvija demokratsku političku kulturu.” navode autorice Zlata Ploštajner i Ivona Mendeš.

Prepoznajući značaj poticanja na aktivno i odgovorno demokratsko građanstvo upravo na razini lokalne samouprave odlučili smo, u narednom periodu, poseban akcent staviti upravo na ovu temu, u našim programima neformalne edukacije za nastavnike/ice i mlade (kampovi, obuke, konferencije). Pridružite nam se, bez obzira na to da li ste CIVITAS trener/ica ili stručnjak/inja za ovu oblast koji/a s nama do sada nije imao/imala priliku raditi.

Kliknite na link ispod i ispunite prijavu. HVALA!

Prijavni obrazac

 

Prethodni sadržaj“Projekt građanin/Ја грађанин” – osvrt na naučeno
Naredni sadržajCIVITAS Godišnja konferencija – Neum, 2023.

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje