Poziv školama: Interkulturalne razmjene 2011

175
0

Javni poziv osnovnim školama
za učešće u programu interkulturalnih razmjena

Pozivamo Vas da učestvujete u jedinstvenom programu interkulturalnih razmjena učenika i nastavnika osnovnih škola u Bosni i Hercegovini. Cilj projekta je dati priliku mladim ljudima da se kroz ulogu domaćina i gosta interkulturalnih razmjena upoznaju sa tradicijom drugih lokalnih zajednica i dobiju priliku predstaviti kulturu i običaje svoje zajednice

Program se realizira na način da se ostvaruju dvije razmjene u kojima iz svake škole učestvuje jedan nastavnik i tri učenika. U prvoj razmjeni, tim dobiva priliku da posjeti drugu zajednicu i tada učenici i nastavnik/ica Vaše škole borave u domovima svojih kolega iz grada domaćina. U uzvrtanoj posjeti ovaj tim ima priliku da u svom domu, svojoj školi, svom gradu/općini/opštini ugostiti tim škole iz drugog dijela države. Škole domaćini formiraju Odbor za doček čiji je zadatak da se kroz prozu, poeziju, folklor, kulinarske sepcijalitete, likovnu i muzičku umjetnost predstave kulturna bogatstva zajednice.

U prvoj fazi projekta biće organizirana obuka za nastavnike, pa se pozivaju škole da uz prijavu učešća nominuju nastavnika koji će proći obuku, te da sa konceptom programa interkulturalnih razmjena upoznaju vijeće učenika i vijeće roditelja.

Popunjen prijavni obrazac, koji možete skinuti u prilogu, trebate poslati Civitas Uredu do 15.11.2011. godine na neku od slijedećih adresa:

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava „CIVITAS“
Obala Maka Dizdara 5, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

mailom na info@civitas.ba
faxom na broj 033 261 416

Za više informacija kontaktirajte nas mail na info@civitas.ba ili pozivom na broj 033 261 415.

Vaš Civitas tim

Download: Prijavni obrazac – Interkulturalne razmjene 2011

Prethodni sadržajJavni poziv osnovnim i srednjim školama
Naredni sadržajOdržane obuke za odgajatelje/vaspitače

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje