Praktikum portfolio sesija i II redovni rok programa certifikacije nastavnika

180
0

U skladu sa općim principima stručnog usavršanja nastavnika, po osnovnu sporazuma sa resornim entitetskim i kantonalnim ministarstvima obrazovanja i po osnovu ovlaštenja Vijeća Europe, Udruženje obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava „CIVITAS“ najavljuje Praktikum portfolio sesiju za nastavnike I ciklusa certifikacije nastavnika osnovnih škola u Federaciji BIH.

Pozivamo nastavnike koji imaju status kandidata u programu certifikacije da u petak, 23.08.2013. godine pristupe instrukcijama za izradu Praktikum portfolija, koje će se održati u Sarajevu (hotel Hollywood) sa početkom u 13:30 sati.

Program certifikacije nastao je kao odgovor na potrebu da se odrede i potvrde kompetencije nastavnika za predavanje građanskog obrazovanja. Program čine teorijsko-metodički dio (instruktivna nastava i polaganje teorijsko-metodičkog testa) i Praktikum, odnosno praktična primjena stečenih znanja kroz izradu Praktikuma.

U školskoj 2012./2013. godini Civitas je pokrenuo prvi ciklus certifikacije nastavnika u Federaciji BIH koji je uključio one nastavnike koji trenutno predaju predmet građanskog obrazovanja u osnovnoj školi ili su postali kandidati na preporuku resornog ministarstva obrazovanja. Svi kandidati ovog ciklusa u petak, 23.08.2013. godine pristupit ce instruktivnoj sesiji za izradu Praktikum Portfolija.

Kandidati koji u nisu zadovoljili na teorijsko-metodičkom testu u prvom terminu organiziranom nakon instruktivne nastave isti će dan, prije Praktikum sesije moći pristupiti polaganju testa (sa početkom u 11:00 sati) u drugom redovnom terminu, a izradi Praktikuma mogu pristupiti tek nakon objave rezultata i pod uslovom da su zadovoljili na testu.

Za više informacija i potvrdu učešća molimo pozovite Ured Civitasa na brojeve 033 261 415/416 ili nam se javite mailom na info@civitas.ba.

Prethodni sadržajCertifikacija nastavnika u školskoj 2013./2014. godini
Naredni sadržajJavni poziv edukatorima i istraživačima za prijavu radova

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje