Predstavljamo predavače: prof.dr. Slaviša Kovačević i dr.sc. Zlatan Begić

324
0
prof.dr. Slaviša Kovačević

Predavači programa modularne obuke nastavnika/profesora koji izvode predmetnu nastavu građanskog obrazovanja sa završnom provjerom znanja:

prof.dr. Slaviša Kovačević

prof.dr. Slaviša Kovačević, vanredni je profesor na Ekonomskom fakulteta u Banjoj Luci i šef Katedre za ekonomsku teoriju, analizu i politiku. Predaje na predmetima Ekonomske doktrine, Teorija i politika privrednog razvoja, Savremeni ekonomski sistemi i Globalizacija i tranzicioni procesi.
Magistarski rad pod naslovom „Svjetski procesi globalizacije i regionalne ekonomske integracije” odbranio je 2007. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, a doktorsku disertaciju pod naslovom „Uticaj globalizacije na razvoj svjetske trgovine” odbranio  je 2010. godine. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci imenovan je u zvanje višeg asistenta 2008. godine, a od 2017. je vanredni profesor.
Profesor Slaviša Kovačević će na programu certifikacije govoriti o Ekonomiji i demokratiji, ali i Globalizaciji i demokratiji.

dr.sc. Zlatan Begić

Iz Tuzle nam dolazi dr.sc. Zlatan Begić koji predaje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli i stručnjak je iz oblasti Ustavnog prava. Doktorirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, a teza doktorske disertacije je „Legitimitet institucija državne vlasti u ustavnom sistemu Bosne i Hercegovine sa osvrtom na institucije Evropske unije”.
Autor je velikog broja naučnih i stručnih radova iz oblasti ustavnog prava, objavljenih u prestižnim naučnim časopisima u zemlji i inostranstvu.
Učestvovao je realizaciji značajnog broja projekata, te na velikom broju domaćih i međunarodnih naučnih i stručnih konferencija.
Kao član Ekspertne grupe za ustavnu reformu Federacije BiH, učestvovao je u kreiranju preporuka za ustavnu reformu i izradi nacrta novog Ustava ovog entiteta.
Na programu certifikacije nastavnika predmetne nastave građanskog obrazovanja govorit će o Pravdi i sudskim sistemima.

Prethodni sadržajPredstavljamo predavače Programa certifikacije: prof.dr. Asim Peco i Ljubiša Rokić, profesor
Naredni sadržajŠunkić: Osnovne karakteristike Programa certifikacije

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje