Prenosimo izvještaj sa web portala Vlade Županije Posavske: Projekt građanin

190
0

Ministarstvo prosvjete znanosti, kulture i športa Županije Posavske i Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Vidovice organizirali su jučer (18.04.) natjecanje iz „Projekta građanin“ – Civitas. Sudjelovalo je svih sedam osnovnih škola s prostora ŽP, a natjecanje je održano u Domu kulture u Vidovicama. Prvo mjesto osvojila je OŠ Antuna Gustava Matoša iz Vidovica i sudjelovati će na završnoj smotri u svibnju u Sarajevu. Tema pobjednika je: “Učenici od 15 godina nemaju pravo na markicu za besplatno zdravstveno osiguranje”. Drugo mjesto zauzela je OŠ Vladimira Nazora iz Odžaka s temom „Važnost poznavanja prve pomoći“. OŠ Stjepana Radića Oštra Luka- Bok osvojila je treće mjesto s temom „Nepostojanje učeničkih zadruga“.

Zorica Raguž-Osmanagić predstavnica Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Vlade Županije Posavske i kao županijski koordinator Civitasa pozdravila je sudionike, istaknula je kako natjecanje prvi put sude certificirani nastavnici Projekta građanin koji nisu s prostora Županije Posavske te najavila završnu smotru u svibnju u Sarajevu. -Projektu građanin najvažnije je sudjelovanje, rezultat je uvijek na kraju. Ne odustajte od svog projekta, vi ste ovdje došli da promoviramo demokraciju, demokratsko razmišljanje i djelovanje u društvu. Ne odustajte od svojih projekata, idite dalje. Kad ostvarite svoj projekt vi ste pobijedili bez obzira na rezultate na natjecanju, to je vaša pobjeda i sama svrha Projekta građanin je da se on realizira do kraja, izjavio je Miroslav Marojević, certificirani sudac u Projektu građanin.

 

Županijsko natjecanje za učenike srednjih škola s prostora Županije posavske održat će se u petak (20.04.) u prostorijama Srednje strukovne škole Orašje.

Preuzeto sa web stranice Vlade Županije Posavske: http://www.zupanijaposavska.ba/zupanijsko-natjecanje-za-ucenike-osnovnih-skola-iz-programa-civitas/

 

Prethodni sadržajNuM Vijesti: Ambasadorica Cormack dolazi na festivalsku noć u Fojnici
Naredni sadržajNuM festivalska noć u Franjevačkom samostanu u Fojnici

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje