Prijavni proces i način izbora nastavnika za sudjelovanje u programu godišnje konferencije, Neum 2014.

131
0

Obrazovni centar za demokraciju i ljudska prava CIVITAS u suradnji sa Uredom za odnose s javnošću Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država najavljuje održavanje 16. godišnje konferencije posvećene temama iz oblasti građanskog obrazovanja. Konferenciji koja će se održati u Neumu, za vikend 19.-21.09.2014. prisustvovati će 120 predstavnika obrazovnih vlasti, akademske zajednice i nastavnika. Izbor nastavnika koji će sudjelovati u programu vrši se prema tri kriterija, odnosno za tri skupine /profila sudionika:

1. Nastavnici koji prvi puta sudjeluju u programu konferencije

2. Nastavnici predavači/autori radova

3. Nastavnici sudionici (oni koji su prisustvovali konferenciji i ranijih godina)

 

1. Za nastavnike koji se po prvi puta prijavljuju za sudjelovanje u programu ili su voditelji pobjedničkih timova PG natjecanja u školskoj 2013./14. godini

Nastavnici kojima će ovo biti prvo prisustvo trebaju poslati pismo namjere mailom na adresu info@civitas.ba u kojem će naznačiti svoja očekivanja od konferencije i naglasiti da odgovaraju profilu koji podrazumijeva:

– da su certificirani nastavnici građanskog obrazovanja

– da imaju status nastavnika/kandidata u programu certifikacije.

 

Nastavnici, voditelji pobjedničkih timova „Projekt građanin/Ja građanin” natjecanja u školskoj 2013./2014. godini trebaju naznačiti temu i kanton/regiju koje su predstavljali na Finalnoj smotri u Sarajevu, te u pismu namjere naznačiti na koji način bi mogli, odnosno žele raditi sa učenicima na realizaciji pobjedničkog akcionog plana i u novoj školskoj godini.

 

2. Za nastavnike koji žele imati status predavača

Nastavnici koji žele predstaviti svoj znanstveni, istraživački rad u programu godišnje konferencije trebaju isti dostaviti prema standardnom obrascu za radove.

 

Rad se treba sastojati od apstrakta napisanog na jeziku na kojem je napisan rad, sadržaja rada i navoda literature. Apstrakt rada i ključne riječi napisati fontom Times New Roman, veličine 12 sa uvučenom lijevom ivicom ispod naslova rada. Ključne riječi napisati u nastavku apstrakta u novom redu; navesti najviše 10 riječi.  Tekst rada: dužina rada treba biti do 7 500 slovnih znakova, sa proredima (do 5 stranica); font: Times New Roman; veličina slova: 12; prored 1,5; fusnote; Izvori citata daju se u zagradama u samom tekstu rada npr. (Filipović 1986: 25). Citati u tekstu treba da budu napisani po sljedećim uputstvima: Prezime autora, godina objavljivanja, strana/e. Primjer: (Primorac, 2005, pp. 20-23). Literatura se u tekstu navodi u Harvard stilu.

 

3. Za nastavnike koji žele imati status učesnika

Nastavnici koji su sudjelovali u programu konferencije i ranijih godina, a ove godine ne žele biti predavači mogu dobiti status sudionika/slušaoca tako što će mailom na adresu info@civitas.ba proslijediti svoje kontakt podatke i kraći članak na jednu od tri predložene teme:

ü  Uloga nastavnika u poboljšanju kvalitete nastave građanskog obrazovanja

ü  Poučavanje javne politike i razgovor o kontraverznim temama u učionici

ü  Primjena pristupa baziranog na ključnim kompetencijama u odgoju i obrazovanju za aktivno građanstvo

 

Uz radove i prijave obavezno naznačite svoje kontakt podatke:

Ime i prezime

Mjesto prebivališta

Naziv škole/a u kojoj/kojima nastavnik predaje

Konatakt telefon i e-mail adresa.

 

Prijave slati na info@civitas.ba do nedjelje, 14.09.2014. 

Prethodni sadržajNeum 2014: Poziv nastavnicima i stručnim saradnicima
Naredni sadržajProgram 16. godišnje konferencije, Neum 2014.

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje