Projekt građanin 2023 – predstavljamo ekipu Mješovite srednje elektrotehničke škole Tuzla

24
0
11 odjeljenja Mješovite srednje elektrotehničke škole Tuzla vrijedno radi na svojim digitalnim portfolijima “Projekt građanin” praktične nastave.
Učenici i učenice u svojim su učionicama ugostili/e predsjedavajuću Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Mirjanu Marinković-Lepić, a putem video linka pozvali su i predsjednika Centralne izborne komisije, Suada Arnautovića. Njihovi partneri, saveznici i saveznice u predlaganju novih rješenja bili su zastupnici i zastupnice Parlamenta Federacije BiH i Parlamentarne skupštine BiH birani u izbornim jedinicama Tuzlanskog kantona, članovi i članice Gradskog vijeća, predstavnici i predstavnice nevladinih organizacija i centara za istraživačko novinarstvo.
Politike razreda, nove mjere javne politike koje predlažu i čije usvajanje zagovaraju odnose se na izmjene i dopune Izbornog zakona, koje će spriječiti izborne prevare, nove javne politike kojima će se prevenirati i adekvatnije sankcionirati korupcija, problemi ovisnosti mladih, te adekvatnije zaštiti mentalno zdravlje djece i mladih.
U svom su radu učenici i učenice demonstrirali uspješnu primjenu novih tehnologija i digitalnih alata u procesu istraživanja različitih problema javne politike, zagovaranja usmjerenog na adekvatno prepoznate relevantne institucije vlasti, kojima će učenici i učenice uputiti svoje prijedloge.

 

Prethodni sadržajПројекат “Ја грађанин” 2023 – представљамо екипу Средњошколског центра “Перо Слијепчевић” Гацко
Naredni sadržajRezultati prvog ispitnog roka programa certifikacije 2023

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje