“Projekt građanin – Ja građanin”u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

69
0

Vlada Bosansko – podrinjskog kantona Goražde u potpunosti je institucionalizirala obrazovanje za demokratiju i ljudska prava, kao i programe stručnog usavršavanja nastavnika i nastavnica ovih školskih sadržaja. Prakična nastava “Projekt građanin – Ja građanin” realizirana je u svim osnovnim i srednjim školama, a online takmičenja s live/uživo izlaganjima putem video linka sudili su predstavnici i predstavnice resornog ministarstva obrazovanja, pedagoškog zavoda i nagrađene nastavnice.

Pobjedničke ekipe Osnovne škole “Ustikolina” i Srednjoškolskog centra Džemal Bijedić Goražde predstavljat će Bosansko-podrinjski kanton Goražde u programu Finalne smotre pobjedničkih radova, koja je najavljena za 18.-19. maja u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine. Ovi učenici i učenice predlažu promjene obrazovne politike u oblasti modernizacije nastave, primjenu e-udžbenika i novih tehnologija kao i zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih.

Posebnu pohvalu ističemo i za drugoplasirani tim Osnovne škole “Prača” iz Prače koji su uspjeli dobiti zvaničnu podršku općina i vlada Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, te potakli zajednički rad ovih vlasti na zaštiti prirodnih fenomena i promociji turističkog potencijala Podrinja.

Prethodni sadržajPobjednici “Projekt građanin – Ja građanin” natjecanja iz Županije Posavske
Naredni sadržajFinalna smotra pobjednika takmičarskog dijela “Projekt građanin/Ja građanin” praktične nastave

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje