“Projekt građanin” natjecanje u Županiji Zapadnohercegovačkoj

22
0

Online natjecanja s live (uživo) izlaganjima putem video linka održana su i u Zapadnohercegovačkoj županiji. Prenosimo priču lokalnog medija o radu učenika i učenica iz Gruda.

Kako izvještava lokalni portal Grude-online.info učenici i učenice Srednje škole Antuna Branka Šimića iz Gruda i ove godine rade na problemskom zadatku praktične nastave “Projekt građanin”. Izmjenama javne politike na razini županije i općine žele omogućiti kvalitetnije obrazovne sadržaje, sportske i ekološke neformalne edukacije, te potaći angažman mladih u lokalnoj zajednici, a sve to s ciljem prevencije ovisnosti.

Zagovarajući nova rješenja obrazovne politike i politike za mlade posjetili su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta i razgovarali s ministricom Danielom Perić. Novi obrazovni sadržaji koje zagovaraju učenici i učenice ove škole odnose se na pomoć mladima u primarnoj prevenciji ovisnosti.

U Ministarstvu unutarnjih poslova razgovarali su s ministrom Mladenom Bebekom, koji ih je upoznao s postojećim rješenjima javne politike po pitanju sankcija za mlade ovisnike i počinioce prekršajnih i krivičnih djela uzročno povezanih s ovisnostima. S ministrom Bebekom razgovarali su i o mjerama resocijalizacije.

Treće ministarstvo koje su posjetili bilo je Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi. Učenike i učenice primio je ministar Tomislav Pejić, koji ih je posavjetovao što programi edukacije, koji služe prevenciji ovisnosti, trebaju sadržavati.

 

Prethodni sadržaj“Projekt građanin” natjecanje u Županiji Posavskoj
Naredni sadržajPobjednici kantonalnog takmičenja “Projekt građanin” iz Zeničko-dobojskog kantona – kategorija srednjih škola

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje