Projekt građanin natjecanje u Zapadno-hercegovačkoj županiji

196
0

12.04.2019.u OŠ Ivane Brlić- Mažuranić održalo se natjecanje “Civitas-Projekt građanin”.Na natjecanju su sudjelovale 3 osnovne i 3 srednje skole. U ovom projektu učenici trebaju odabrati problem u svojoj zajednici, istražiti postojeće mjere javne politike, razviti svoja rješenja koja predstavljaju nadležnim institucijama i kreirati planove akcije za implementaciju svojih rješenja.

Osnovne škole su se bavile problemima pobačaja, razvijanjem ovisnosti o kockanju i opremanjem informatičkog kabineta. Srednje škole su predlagale rješenja za problem rodilišta u Ljubuškom, kladionica i bavili se zakonom o zabrani korištenja alkohola,cigareta i izlazaka nakon 23h kod maloljetnika.

Ispred osnovnih škola pobijedila je OŠ Ruđera Boškovića iz Gruda s temom: Kockanje ili klađenje igra ili ovisnost, a pobjedu ispred srednjih škola odnijela je Gimnazija Posušje s temom: Naša su prava (i) vaša dužnost.

Čestitamo pobjednicima koji će imati priliku predstaviti svoj rad i plakate na Finalnoj smotri u Sarajevu. Svim ostalim učenicima želimo da nastave biti uključeni u ovakve projekte, što im omogućuje da postanu odgovorni i informirani mladi ljudi koji će utjecati na kreiranje svoje budućnosti.

 

Preuzeto sa Facebook profila OŠ Ivane Brlić – Mžuranić – Gracine: https://tinyurl.com/yynwodkx

Prethodni sadržajZenica: sve masovnije takmičenje Projekt građanin
Naredni sadržajGradsko takmičenje Projekt građanin u Tuzli

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje