“Projekt građanin” natjecanje u Županiji Posavskoj

27
0

Uspješna priča “Projekt građanin” praktične nastave ove nam godine dolazi i iz Županije Posavske. Sve tri srednje škole i 6 od 8 osnovnih škola ove županije predstavile su svoje radove u programu prvih online natjecanja s live (uživo) izlaganjima.

Učenici i učenice Osnovne škole Vladimira Nazora iz Odžaka, koji traže dopunu članka 22. Pravilnika o pedagoškim mjerama i izmjenu članka 19. Kodeksa ponašanja učenika u ovoj osnovnoj školi predstavljati će Županiju Posavsku u programu Finalne smotre pobjednika. Jedan od njih, na dan natjecanja, proslavio je svoj 15. rođendan.

Sretan rođendan Marku, želimo i mi.

Mentorica pobjedničke ekipe je nastavnica Žaklina Pirkl-Ivanković.

Učenici i učenice Srednje strukovne škole iz Orašja, vodila je profesorica Biljana Babić i oni su pobjednički tim ove županije u kategoriji srednjih škola. Traže uvođenje programa besplatnih higijenskih uložaka, kao mjeru borbe protiv menstrualnog siromaštva.

Program natjecanja koordinira Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa, kojeg predstavlja naša sjajna Zorica Raguž Osmanagić. Ministarstvu želimo zahvaliti i na potpori u pripremi Smjernica za praktičnu nastavu – izdanje na hrvatskom jeziku.

Posavina je i ove godine primjer institucionalne suradnje i razmjene edukatora. Natjecanje su sudili suci iz Brčko distrikta BiH, CIVITAS nastavnici Milosava Andrijašević, Nizama Đozić-Mulamujić i Miroslav Marojević.

Prethodni sadržajOdržano “Projekt građanin” takmičenje u Tuzlanskom kantonu
Naredni sadržaj“Projekt građanin” natjecanje u Županiji Zapadnohercegovačkoj

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje