Projekt građanin video prezentacije Izazov za mjesec juni – Objava rezultata

345
0

CIVITAS Bosne i Hercegovine objavio je javni poziv učenicima osnovnih i srednjih škola za predstavljanje razrednih politika „Projekt građanin/Ja građanin“ u formi kratke video prezentacije. Pravo učešća imali su učenici osnovnih i srednjih škola koji su svoj rad predstavili na školskim (RS), odnosno općinskim (FBIH) takmičenjima.

Svaki video zapis koji je prijavljen za ovaj Izazov ocjenjen je prema ranije utvrđenim kriterijima, a uspjeh učenika izražen je numerički. U prvom ciklusu ocjenjivanja video je pregledala tročlana komisija koja je imala zadatak ocjeniti da li je predstavljeni projekt urađen u skladu sa propozicijama praktičnog dijela nastave „Projekt građanin/Ja građanin“ i istoimenog takmičenja. Maksimalan broj bodova u prvom ciklusu bio je 105. U drugom ciklusu ocjenjena je sadržajnost video rada i kreativnost učenika u predstavljanju Politike razreda u formi video zapisa. Ovaj dio nosio je maksimalnih 60 bodova. Na osnovu broja vaših lajkova, video zapisi rangirani su i nagrađeni dodatnim bodova. Video sa najviše lajkova dobio je 150 bodova, a svaki naredni 10 bodova manje.

Na osnovu ostvarenih rezultata u Izazovu #1 pravo učešća u programu Ljetnog kampa – Ljetne škole demokratije izborile su četiri (4) osnovne i četiri (4) srednje škole. Nagrađene ekipe i učesnici ovogodišnjeg kampa koji će se održati u Brčkom od 28.06.2017. do 02.07.2017. su:

Druga gimnazija Sarajevo – ukupan broj osvojenih bodova: 285


Osnovna škola Vladimira Nazora Odžak – ukupan broj osvojenih bodova: 283


SSC Nedžad Ibrišimović Ilijaš  – ukupan broj osvojenih bodova: 243


Osnovna škola Nikola Mačkić Previja – ukupan broj osvojenih bodova: 233


Osnovna škola Alija Nametak Zenica – ukupan broj osvojenih bodova: 230


Osnovna škola Lukavac grad – ukupan broj osvojenih bodova: 224


Ekonomsko-hemijska škola Lukavac – ukupan broj osvojenih bodova: 223


Gimnazija Mustafa Novalić Gradačac – ukupan broj osvojenih bodova: 221


Čestitamo nagrađenim učenicima i njihovim nastavnicima.

Pregled izdvojenih rezultata

Maksimalan broj bodova u ocjeni potpunosti Projekt građanin projektnog rada i identifikaciji mjere javne politike osvojila je Druga gimnazija Sarajevo.

Najveću podršku kolega učenika i nastavnika, prema boju „like“ ocjene na Facebook društvenoj mreži ima video Osnovne škole Vladimira Nazora Odžak

Rekordan broj pregleda bilježi video SSC Nedžad Ibrišimović Ilijaš i to više od 45.000

 

Prethodni sadržajIzazov za mjesec juni: Nemojte propustiti ovogodišnji Brčko ljetni kamp
Naredni sadržajIzazov za mjesec juni: Projekt građanin video prezentacije – Druga Gimnazija Sarajevo

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje