Јужни градски излаз: Требињски матуранти засадили платане

Јужни градски излаз: Требињски матуранти засадили платане

Матуранти требињских средњих засадили су данас десет стабала платана на дијелу Јужног градског излаза, који би, како је замишљено требало да носи име „алеја матурана“.

План је да и сваке наредне године требињски матуранти засаде платане и друге саднице уз новоизграђену саобраћајницу од насеља Гучине до Мокрих Долова и осталим дијеловима града.

 Директор АД „Kомунално“ Недјељко Ламбета истакао је да су на ову идеју дошли у сарадњи са ученицима, након сазнања да су се у Требињу, у сличне алеје садила дрвећа седамдесетих и осамдесетих година прошлог вијека, али да је та лијепа акција временом престала.

„Овај дио Требиња  добија сасвим нови изглед, због чега смо и одлучили да прва алеја у коју су платане засадили ученици иде управо овдје. Са овом акцијом ћемо наставити и у наредним годинама“, навео је Ламбета.

Он је истакао да ће на новоизграђеној саобраћајници у наредних неколико дана бити постављено и десет канти за смеће.

Ученик Центра средњих школа Срђан Домазет казао је да му је драго што су посађени платани и што Требиње добија прву алеју у коју су их засадили ученици .

„У оквиру предмета ‘Демократија и људска права’ дошли смо на идеју да свака генерација матураната засади нове саднице и да учествују у уређењу зелених површина“, навео је Домазет.

Идеју су, како је рекао, подржали Град Требиње и „Kомунално“, који су обезбиједили саднице платана.

Преузето са: http://radiotrebinje.com/juzni-gradski-izlaz-trebinjski-maturanti-zasadili-platane/?fbclid=IwAR3N_ad2HcvHNTwELN3VrZIkHvUu9TYsb1n3m1jb5LvZz-NtldQ9mxusiq8