Prvi ispitni rok programa certifikacije 2022

149
0

Prvi ispitni rok modularnog programa stručnog usavršavanja nastavnika (priznat i kao Program certifikacije) zakazan je u subotu, 19.03.2022. godine u 11:00 sati u hotelu “Hollywood” Ilidža.

Pravo na izlazak na teorijsko metodički test ostvarili su nastavnici koji su pohađali ovaj program prvi put u hibridnom formatu, od 24.01.2022. godine, prvo u uživo dijelu programa, a zatim u online formi.

U proteklom periodu kandidati su imali priliku pregledati video materijale i dodatnu literaturu na našoj platformi za učenje civitasonlineucionica.ba, a kao uslov za izlazak na ovaj prvi ispitni rok bilo je potrebno predali sve obavezne aplikativne vježbe.

Nastavnici ranijih generacija koje do sada nisu položili teorijsko metodički test, a slušali su obavezna predavanja, mogu se prijaviti na našu mail adresu: info@civitas.ba sa svojim podacima (ime i prezime, godinu kada su slušali predavanja) i pristupiti polaganju u ovom ispitnom roku.

CIVITAS će pokriti troškove administracije i ocjenjivanja testa, te troškove dolaska kandidata i kandidatkinja na prvi ispitni rok.

Ovaj stipendijski program stručnog usavršavanja finansiran je grant sredstvima Ministarstva vanjskih poslova Vlade Sjedinjenih Američkih Država, a provodi se s ciljem osposobljavanja nastavnika_ca za uže-stručne kompetencije neophodne za izvođenje predmetne nastave građanskog obrazovanja.

Prethodni sadržajCIVITAS Godišnja konferencija: Poziv stručnjacima, istraživačima i nastavnicima praktičarima
Naredni sadržaj22. CIVITAS Godišnja konferencija

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje