Prvo izdanje CIVITAS eNovina

137
0

Od danas možete preuzeti svoj primjerak prvog izdanja CIVITAS E-novina. Tema broja je Digitalizacija CIVITAS školskih programa i učila, lokalno i globalno. Vijesti iz naše globalne mreže centara za građansko obrazovanje donosi Alissa Irion-Groth, direktorica nacionalnih i internacionalnih CIVITAS programa u Center for Civic Education.

Pročitajte intervju s Christienne Carroll, atašeicom za kulturu i obrazovanje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država , saznajte nešto više o programima obrazovnih razmjena i mini grantova Američke Ambasade, pratite novosti i pozive za najavljene radionice naših prijatelja i partnera iz American Corner mreže u Bosni i Hercegovini.

Za kraj, izdvajamo najvažnije: upoznajte naše učenike i učenice, nastavnike i nastavnice. Neka vam njihove priče i uspjeh naše alumni mreže budu inspiracija u borbi za demokratske vrijednosti, mir i održiv razvoj naših lokalnih zajednica.

U narednom izdanju govorimo o “Projekt građanin/Пројекат Ја грађанин” praktičnoj nastavi i školskim takmičenja. Pozivamo vas da pišete o svom radu na ovom problemskom zadatku za cijelo odjeljenje, održanim školskim takmičenjima i problemima javne politike, koje ste odlučili istraživati i rješavati. Svoje tekstove šaljite na info@civitas.ba uz obaveznu naznaku “Za eNovine 2023″. U nastavku možete preuzeti pdf verziju eNovina.
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

PRVO IZDANJE Civitas eNovina 2023
CIVITAS eNewsletter First Edition

Prethodni sadržajProgram certifikacije: Javni poziv za nastavnike i nastavnice predmetne nastave građanskog obrazovanja
Naredni sadržajCIVITAS modularna, uže – stručna obuka predmetnih nastavnika i nastavnica građanskog obrazovanja – predstavljamo mentore

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje