Radni sastanak obrazovnih vlasti FBIH i Distrikta Brčko

146
0

Predstavnici Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BIH, Odjela za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta, Federalnog ministarstva obrazovanja i kantonalnih/županijskih ministarstava obrazovanja i pedagoških institucija, dana 03.02.2014. započeli su radni sastanak sa ciljem evaluacije stanja, potreba i mogućnosti za rad na planiranju, praćenju i unaprijeđenju programa građanskog obrazovanja u Federaciji Bosne i Hercegovine i Distriktu Brčko. 

Pregled institucionalizacije, ciljeva građanskog obrazovanja i obrazovne prakse u zemljama regiona prezentirala je ekspert za obrazovanje Ureda za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu, Mr. Rahela Džidić.

Pitanja koja su učesnici prepoznali kao ključna u narednom periodu jesu status predmeta Demokratija i ljudska prava/Građansko obrazovanja u devetogodišnjem nastavnom planu i programu za osnovne škole, Certifikacija nastavnika kao proces stručnog usavršavanja nastavnog kadra koji može predavati predmet, te institucionalizacija takmičenja Projekt građanin i izjednačavanje njegovog statusa sa statusom takmičenja drugih predmeta. 

Preporuke ove radne grupe očekuju se u toku današnjeg dana.

Galerija

Prethodni sadržajNajavljujemo: Sastanak predstavnika obrazovnih vlasti u Federaciji BIH
Naredni sadržajZaključci i preporuke sastanka obrazovnih vlasti Federacije BIH

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje