Sarajevo: Smotra malih građana – revijalni program predškolskog odgoja i obrazovanja za aktivno i odgovorno građanstvo

188
0

180 djece, roditelja i odgajatelja predstavit će predškolski program ranog građanskog odgoja i obrazovanja

 

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS i Ured za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu biće domaćini Smotre malih građana – revijalnog programa predškolskog odgoja i obrazovanja za aktivno i odgovorno građanstvo. Na Smotri će se predstaviti 180 djece, roditelja i odgajatelja iz petnaest vrtića koji u školskoj 2015./2016. godini realiziraju predškolsku nastavu građanskog odgoja i obrazovanja prema četiri bazična koncepta: Pravda, Privatnost, Autoritet i Odgovornost.

 

Otvaranje Smotre planirano je u subotu, 07.11.2015. u Sportskoj Sali hotela Hollywood, Ilidža – Sarajevo sa početkom u 11:00 sati. Smotru će proglasiti otvorenom prof.dr. Elvir Kazazović, resorni ministar za obrazovanje, nauku i mlade Vlade Kantona Sarajevo.

 

U programu smotre uz redovni program građanskog obrazovanja predstavit ćemo postignuća djece predškolske dobi uključenih u CIVITAS program mobilnih igraonica kojim smo djeci iz ruralnih područja, socijalno-ugroženih porodica i djeci kojima je iz bilo kojeg razloga uskraćen predškolski odgoj i obrazovanje omogućili pripremnu nastavu u trajanju od 120 kontakt sati.

 

Tokom smotre bit će upriličena i izložba panoa sa dječijim radovima koji će predstavljati svojevrsnu ličnu kartu sredine iz koje djeca dolaze.

 

Prethodni sadržajIzbor najdemokratičnije škole: Proglašenje pobjednika
Naredni sadržajRazvoj građanskih i interpersonalnih kompetencija u najranijoj dobi

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje