Sastanak CIVITAS stručnog tijela za primjenu inkluzivnih praksi u poučavanju školskih programa građanskog obrazovanja

347
0

U Sarajevu je počeo sastanak CIVITAS stručnog tijela za primjenu inkluzivnih praksi u poučavanju školskih programa građanskog obrazovanja, podržan i finansiran grant sredstvima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Ovo stručno tijelo radi na inoviranju programa za praktičnu nastavu “Projekt građanin/Projekat Ja građanin” i interdisciplinarno poučavanje osnovnih koncepata građanskog obrazovanja u razrednoj nastavi osnovne škole. Inovirane didaktičko-metodičke materijale slijedit će i prve online obuke nastavnika za primjenu novih pristupa poučavanju koji trebaju odgovoriti na individualne potrebe i mogućnosti svakog učenika, s posebnim fokusom na rad s učenicima koji imaju poteškoće u učenju i razvoju. Zahvaljujući grant sredstvima Američke ambasade svi ovi programi našim će nastavnicima i školama biti dostupni potpuno besplatno.

Stručni tim vodi prof.dr Mile Ilić, Filozofski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, a kao strani konsultant našem se timu i ovoga puta pridružila profesorica Marcie Taylor Thoma, stručna saradnica CIVITAS Centra za građansko obrazovanje u Sjedinjenim Američkim Državama i savjetnica za društvene studije u Ministarstvu obrazovanja savezne države Maryland.

Na početku sastanka puštena je video poruka novog izvršnog direktora našeg osnivača i partnerskog Civitas Centra za građanskog obrazovanje u SAD-u, Christopher R. Rino(a).

 

Prethodni sadržajPoruka profesorice Marcie Taylor Thoma za članove nove ekspertne grupe
Naredni sadržajLjetni ispitni rok Programa certifikacije održati će se pod posebnim epidemiološkim mjerama

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje