Sastanak CIVITAS stručnog tijela za primjenu inkluzivnih praksi u poučavanju školskih programa građanskog obrazovanja

105
0

U Sarajevu je počeo sastanak CIVITAS stručnog tijela za primjenu inkluzivnih praksi u poučavanju školskih programa građanskog obrazovanja, podržan i finansiran grant sredstvima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Ovo stručno tijelo radi na inoviranju programa za praktičnu nastavu “Projekt građanin/Projekat Ja građanin” i interdisciplinarno poučavanje osnovnih koncepata građanskog obrazovanja u razrednoj nastavi osnovne škole. Inovirane didaktičko-metodičke materijale slijedit će i prve online obuke nastavnika za primjenu novih pristupa poučavanju koji trebaju odgovoriti na individualne potrebe i mogućnosti svakog učenika, s posebnim fokusom na rad s učenicima koji imaju poteškoće u učenju i razvoju. Zahvaljujući grant sredstvima Američke ambasade svi ovi programi našim će nastavnicima i školama biti dostupni potpuno besplatno.

Stručni tim vodi prof.dr Mile Ilić, Filozofski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, a kao strani konsultant našem se timu i ovoga puta pridružila profesorica Marcie Taylor Thoma, stručna saradnica CIVITAS Centra za građansko obrazovanje u Sjedinjenim Američkim Državama i savjetnica za društvene studije u Ministarstvu obrazovanja savezne države Maryland.

Na početku sastanka puštena je video poruka novog izvršnog direktora našeg osnivača i partnerskog Civitas Centra za građanskog obrazovanje u SAD-u, Christopher R. Rino(a).

 

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje