Priopćenje za javnost

215
2

Šesta konferencija Mladih snaga

Edukativni program za 150 srednjoškolaca i studenata Jahorina – hotel „Bistrica“

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava Civitas i Ured za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu biće domaćini Šeste konferencije Mladih snaga koja će se održati u olimpijskom centru „Bistrica“ na Jahorini, u periodu 28.10.2011. – 30.10.2011. U radu konferencije učestvovat će 150 mladih lidera – srednjoškolaca i studenata, a otvaranje konferencije planirano je za petak, 28.10.2011. sa početkom u 15:30 sati u velikoj sali Olimpijskog centra „Bistrica“.

Na otvaranju konferencije učesnicima će se obratiti gđica Sandra Sladaković, v.d. direktorica Civitasa.

Svi predstavnici medija su dobrodošli da prisustvuju ovom događaju.

Mlade snage projekat je koji je okupio 150 učenika i srednjoškolaca, budućih lidera iz cijele Bosne i Hercegovine koji rade na unaprijeđenju položaja mladih u svojim lokalnim zajednicama. Oni su u rad svojih lokalnih timova do sada uključili 2000 volontera. Cilj projekta je osposobljavanje i osnaživanje mladih da u saradnji sa lokalnim vlastima rješavaju probleme svojih zajednica u oblasti obrazovanja, zapošljavanja, zdravstva i socijalne politike.

Kroz program 7 edukativnih konferencija 158 lidera iz svih dijelova države razvijaju znanja, vještine i izgrađuju stavove za produktivnu ulogu u demokratskom društvu i aktivno učešće u političkom, društvenom i privrednom životu zajednice. U svojim zajednicama lideri okupljaju timove volontera, koji uz podršku i pomoć svojih lokalnih i entitetskih vlasti rade na identifikaciji problema, ispitivanju postojećih mjera javne politike, predlaganju i implementaciji rješenja za probleme koje su prepoznali.

Za dodatne informacije molimo vas da kontaktirate Ivanu Kešić,  program managera, na broj 061 549 659, ili ili e-mail adresu ikesic@civitas.ba.

Prethodni sadržajObuke za odgajatelje / vaspitače
Naredni sadržajPraktikum: Lista kandidata

2 KOMENTARI

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje