Školska “Projekat građanin / Ја грађанин” takmičenja u Trebinju

216
0

Školsko takmičenje „Projekt građanin/Ja građanin“ održano je i u JU Centru srednjih škola u Trebinju. Na takmičenju su se predstavila četiri odjeljenja trećih razreda sa temama: 
Pokretanje školskog bioskopa – odjeljenje III1
Gradimo nove puteve humanosti – odjeljenje III2
Otvaranje nove školske biblioteke – odjeljenje III3
Biciklom u školu – odjeljenje III 4

Profesorica nastavnog predmeta građanskog obrazovanja Sonja Salatić kaže da se učenici kroz ovaj program uče djelovati i motivira ih se da budu dio rješenja problema, da budu aktivno uključeni u procese donošenja javne politike i druge procese javnog odlučivanja. 

„Oni uče cijeniti zajedničko dobro. Na početku ne znaju koje su mjere javne politike za neki problem, jer obično se ne pokreću tako lako na rješavanje istih iz razloga što danas vlada jedna opšteprihvaćena politika da pojedinci ili male grupe ne mogu ništa uraditi kako bi nešto promijenili u društvu. Ono što je od posebnog značaja kod ovog programa jeste to kad kroz pravilan rad učenici uvide da mogu prvenstveno ukazati na probleme, a onda doprinijeti rješavanju istih. Program doprinosi i razvoju njihove motivacije da budu dio rješanja, jača samopozdanje učenika i kod njih stvara želju da istraju u svojim namjerama, što je zaista fantastično. Ne postoje problemi koji se ne mogu rješiti, postoje samo ljudi koji ne žele da se uhvate u koštac sa problemima.“ zaključila je Salatić.

10311344_709511612420840_4895147655831144650_n

Prethodni sadržajPrvi sastanak domaćina Finalne smotre “Projekat građanin / Ја грађанин “
Naredni sadržajProject Citizen Final Showcase

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje