Tuzlanskom kantonu donirano 2090 udžbenika

181
0

Eric Catalfamo, ataše za kulturu i obrazovanje Ambasade SAD-a u Sarajevu i Ivana Kešić, program manager CIVITAS-a danas su uručili donaciju udžbenika Tuzlanskom kantonu. Ovom prilikom gdin Catalfamo je istakao da je Vlada Sjedinjenih Američkih Država preko Ambasade SAD-a u Sarajevu donirala 70 000 KM za štampu 23 650 udžbenika. Kešićeva je naglasila da je to samo posljednja u nizu ovakvih donacija, jer je od uvođenje nastavnog predmeta građanskog obrazovanja donirano preko milion udžbenika kako bi svaki učenik dobio svoj besplatan primjerak.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta je, u Pedagoškom zavodu Tuzlanskog kantona organizovalo potpisivanje ugovora o donaciji udžbenika. Ugovor su potpisali ministar Kunić i menadžerica Kešić, a svečanom činu potpisivanja prisustvovao je i profesor Sadik Selimović koordinator CIVITAS-a za Tuzlanski kanton.

Ministar, Mirsad Kunić zahvalio se CIVITAS-u i Uredu za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu na donaciji, te je kazao: „Danas smo svjedočili svečanom činu uručivanja donacije u vidu udžbenika i priručnika za izvođenje nastave građanskog obrazovanja. Svaka uložena marka u obrazovanje, bilo za udžbenike ili renoviranje školskih objekata je veoma značajna, prije svega za učenike koji pohađaju te škole, za nastavnike, roditelje, ali i za širu zajednicu.“

Prethodni sadržajUdžbenici stigli i u školske knjižnice Županije Posavske
Naredni sadržajCIVITAS u posjeti Zeničko-dobojskom kantonu

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje