U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske svečano zatvoren program “Noć u muzeju – NuM2022”

99
0

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske zatvorio je ovogodišnji, jednomjesečni edukativni program “Noć u Muzeju – NuM2022”.

U noći 12.-13. oktobra 2022., Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske MSURS posjetilo je 120 učesnika civitas NuM radionica iz Velike Kladuše, Bihaća, Srbca, Drvara, Teslića, Doboja, Dervente, Sarajeva, Bugojna, Busovače, Fojnice, Viteza, Jezera, Vidovica kod Orašja i Srebrenika.
bbbbbbbbbbbbbbbb
Program je otvorenim proglasila Brianna Powers, direktorica Kancelarije Američke ambasade u Banjoj Luci, a programu je prisustvovao i CIVITAS koordinator, Zdravko Šunkić.
bbbbbbbbbb
Ovogodišnji NuM program MSURS je pripremio u saradnji s Galerijom Matice Srpske (GMS), čija je gostujuća izložba „Kolekcija kao ogledalo – Modernizam u djelima iz Galerije Matice Srpske” trenutno postavljena u ovom muzeju.
bbbbbbbbbbbbb
Program su činile četiri radionice u kojima je učenicima predstavljen novi oblik edukacije “učenje kroz igru”. Od njih je traženo da oživljavaju likove slika ove izložbe, preuzmu uloge muzealaca, postavljaju svoje izložbe i spremaju ih za gostovanja u drugim galerijama i muzejima. Koncepti građanskog obrazovanja koje su istraživali odnosili su se na vladavinu prava, koncept odgovornosti, cikluse javne politike, timski rad i saradnju.bbbbbbbbbbbbbbbb

O programu iz Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske možete čitati ovdje.
bbbbbbbbbbbbbbbb
Prethodni sadržajČetvrta Noć u muzeju – NuM2022 održana u Muzeju Hercegovine u Trebinju
Naredni sadržajJAVNI POZIV za dostavljanje radova: CIVITAS godišnja konferencija 2022/23

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje