U Sarajevu održana Smotra malih građana 2019

165
0

Cassandra Divjak, zamjenica atašeice za kulturu i obrazovanje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH  svečano je proglasila otvorenom našu Smotru malih građana, revijalni program ranog odgoja i obrazovanja za aktivno i odgovorno građanstvo. U programu Smotre učestvovalo je 190 predškolaca, njihovih roditelja i odgajatelja iz Goražda, Viteza, Bugojna, Čajniča, Foče, Jajca, Novog Travnika, Banja Luke, Sarajeva, Mostara, Brčkog, Bijeljine, Zenice i Sokoca.

CIVITAS program ranog odgoja i obrazovanja uključuje učenje o četiri bazična koncepta (Autoritet, Pravda, Privatnost i Odgovornost), provodi se u 62 vrtića i do sada je u program uključeno 10000 djece.

Uz rad s redovnim grupama, CIVITAS je i ove godine organizirao 15 mobilnih igraonica kako bi u pripremnu nastavu za osnovnu školu i učenje o demokratskim vrijednostima uključio i djecu koja žive u ruralnim područjima, u socijalno ugroženim porodicama, porodicama povratnika, romske i drugih nacionalnih manjina, a koja drugačije ne bi imala pristup predškolskom odgoju i obrazovanju.

Program je finansiran grant sredstvima Ministarstva vanjskih poslova Vlade Sjedinjenjih Američkih Država (Department of State) i realizira se u saradnji sa ambasadom SAD u BiH.

Prethodni sadržajNajava: Smotra malih građana 2019
Naredni sadržajFestival dječijih prava u Srebreniku

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje