U susret Finalnoj smotri 2016

320
0

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS u saradnji s Uredom za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu i Ministarstvom Civilnih poslova BIH najavljuje Finalnu smotru „Projekt građanin/Ја грађанин“ 2016. U programu smotre promoviramo 33 najuspješnija tima kantonalnih/županijskih, regionalnih i distrikt Brčko takmičenja ovog školskog programa.

Promocija pobjedničkih timova tradicionalno će se održati u Velikoj sali Parlamentarne Skupštine BIH, a na otvaranju će govoriti nj.e. Maureen Cormack, ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država i Adnan Husić, pomoćnik ministra Ministarstva civilnih poslova BIH.

Kao školski program građansko obrazovanje doprinosi odgoju i obrazovanju autonomne, kompetentne, odgovorne, kreativne i aktivne individue u odnosu na sebe i druge u svom društvenom okruženju. U praktičnom dijelu nastave koji se realizira pod imenom „Projekt građanin/ Ја грађанин“ učenici su imali priliku upoznati se sa stvarnim praktičnim metodama i procedurama donošenja odluka koje su od interesa za razvoj zajednice. Upravo o tom iskustvu pobjednici će, u kratkim prezentacijama, govoriti o javnim politikama koje zagovaraju za rješenje problema koje su prepoznali u zajednici. Najviše su ove godine istraživali probleme i teme vezano za prevenciju vršnjačkog nasilja, prava i položaj žene u društvu, zdravlje djece i kvalitetu obrazovanja.

Nakon prezentacija, učesnici će se uputiti prema Trgu fra Grge Martića gdje će biti organizirana javna promocija pobjedničkih radova. Uz pobjedničke portfolije, promociju će obilježiti i plesna izvedba 30 mladih plesača – školaraca Dance Development Centra koji izvode plesnu koreografiju „Želim djelovati“.

Program smotre možete preuzeti u tri jezične verzije:

PG Finalna smotra srpski jezik

PG Finalna smotra bosanski jezik

PG Finalna smotra hrvatski jezik

 

Prethodni sadržajPosebno priznanje učenicima Srednje ugostiteljsko-turističke škole u Sarajevu
Naredni sadržajKešić: Pismo dobrodošlice

KOMENTARIŠITE

Upišite svoj komentar!
Upišite svoje ime ovdje